Povestiri din viata

Mami și Edy împreună

dezvoltare doi ani jumătate

Zilele astea am stat tot mai mult cu Edy, doar noi doi. Ioana dormea şi am profitat de momentele libere, ca să facem lucruri împreună. Mi se pare că atunci când stau mai mult cu el este mai vesel. Parcă și cu surioara lui se comportă mai drăgăstos.

dezvoltare doi ani jumătate împreună

Știți şi voi că cei mici pot fi puşi la treabă. Am făcut şi eu câte ceva prin casă şi Edy a fost încântat să mă ajute și să petreacă timpul cu mine. Mă ajută să pregătesc mașina de făcut pâine (el sparge oul, toarnă ingredientele pe care i le dau eu, pune drojdia în linguriță), duce rufe în mașina de spălat, mă ajută să pun vase la loc, strânge jucării de pe jos, șterge geamuri etc.

E foarte încântat când învață ceva nou şi dacă îi povestesc un lucru care i se pare interesant, îmi spune să repet.. de vreo 10 ori. Azi i-am vorbit despre copacii care au muguri, care înverzesc, înfloresc şi fac fructe. Mâine vreau să îi arăt mugurii de la copacii din curte şi eventual să încercăm şi un experiment.

Încă este fascinat de planete. Toată ziua le repetă, ştie ceva despre fiecare în parte şi astăzi m-a lăsat cu gura căscată de ce logică are. Stătea pe lângă calorifer şi tot punea mâna pe el, iar eu simțeam că e destul de cald în cameră, ceea ce însemna că trebuia să frigă. L-am întrebat cum e caloriferul şi mi-a răspuns: „e fierbinte ca Venus” (şi într-adevăr Venus este cea mai fierbinte planetă). M-a uimit, sincer.

Am încercat să îl implic mai mult în activitățile cu Ioana şi pare că o îndrăgește tot mai mult.

Nu vrea să îi punem pampers şi body (pentru că nici lui nu îi place să poarte), m-a pus să îi schimb pantalonii pe motiv că cei care îi purta nu îi plac lui, iar căciula pe care o poartă ea în oraș i-o lăsăm pe cap doar pentru că are rățuște. Altfel nu ar vrea să-i punem nici căciula.

De acum se încălzește vremea şi poate ieșim mai mult afară. Aş vrea să vedem câteva grădinițe să decidem la care îl înscriem pe Edy. Ăsta este un alt capitol din viață pe care o să îl începem, dar mai e până atunci.

Pe curând!

Facebook Comments
Plimbări de primăvară cu doi copii
Perioada de acomodare în patru după două săptămâni

4 Comments

 • avatar image

  Adina

  feb. 22, 2017

  Reply

  Hehe ce dragut :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   feb. 22, 2017

   Reply

 • avatar image

  mopana

  feb. 24, 2017

  Reply

  Poate ca intr-o zi va deveni astronom... Sau... cosmonaut... Mult succes :) Va pup :*

 • avatar image

  racoltapetru6

  feb. 28, 2017

  Reply

  Ai deja un ajutor și un confident de nădejde. :)

Lasă un răspuns