Diverse / Povestiri din viata

Perioada de acomodare în patru după două săptămâni

Zilele trec repede la noi acasă. Bebe Ioana doarme destul de mult şi Eduard are nevoie de ocupație tot timpul. Încă suntem în perioada de acomodare în formula asta de patru. Cu timpul va fi mai ușor (sau cel puțin sperăm). Acum încă avem ajutor. Edy adoră să se joace cu buni și să iasă cu ea afară, iar eu pot face lucruri prin casă sau mâncare.

frate mare acomodare sora

Bebeluşa are în curând trei săptămâni de viață şi uneori doarme şi 3-4 ore legate. Are şi momente în care plânge din cauza durerii de burtică, se trezește și noaptea câteodată (cel mai mult a stat 3 ore trează noaptea), dar în general e bine. E alaptata la cerere, ceea ce înseamnă că mă trezesc şi pentru asta. Eu sunt rezistentă la nesomn şi încă nu mă simt fără vlagă. 

Eduard se comportă destul de bine. Uneori îmi spune că nu o vrea pe surioară în aceeași cameră. Uneori se uită la ea şi zâmbește, se joacă cu mânuțele şi cu picioruşele ei şi pare că îi este dragă. Nu a plâns din cauză că ea e la noi acasă sau că ar vrea să plece şi nici nu are o problemă cu faptul că o iau în brațe sau o alăptez (știe că ea nu mănâncă altceva). Vrea şi el un sân pe care să pună mâna şi faptul că îl las îi dă încredere că e şi el important.

Cred că gândul că ea i-ar lua jucăriile îl supără, de aceea îmi mai spune că nu o vrea în cameră. De fiecare dată îi explic că ea nu îl deranjează, că e mică şi nu se joacă. Pun accent şi pe faptul că el are avantajul că știe să vorbească, să se joace, să mănânce ceva care îi place. Se umflă un pic în pene când îi spun asta.

Dacă stau de vorbă cu Edy şi Ioana plânge, continui discuția în timp ce o liniștesc pe ea.

Mi se pare important să vadă că nu îl dau deoparte pentru nevoile ei. Dacă e în altă cameră îi spun că revin să continuăm ce făceam. Nu îi zic să facă liniște sau să nu arunce un lucru pentru că ea doarme. În general îl las să se joace cum vrea. Dacă mi se pare că exagerează, găsesc un motiv mai bun decât să mă leg de faptul că ar deranja-o. Am văzut copii cărora li se spunea să facă liniște ca să doarmă cei mici. Tocmai atunci aruncau lucruri sau făceau gălăgie, doar pentru a-i deranja.

Mi-am propus să nu îi spun lui Edy „dă-i ei pentru că e mai mică” sau alte lucruri de acest gen. Asta l-ar afecta foarte mult. Sunt convinsă că vor urma conflicte când va mai crește şi bebe Ioana, dar putem găsi soluții mai bune decât această sintagmă.

Sunt sigură că lui Edy nu îi este deloc ușor, însă eu sunt optimistă în ceea ce privește relația lor viitoare. Uneori vrea să fiu numai cu el și mă gândesc oare ce o fi în mintea lui? Cât de greu îi este? Cum se simte? Aş vrea să îmi spună, poate pot să îl ajut cumva. De fapt nu ştiu dacă pot. Încerc să fac să fie bine, să mă simtă aproape.. dar cine ştie dacă fac bine?

Nu simt nevoia să fac comparație între ei, parcă totul e așa cum trebuie, fiecare cu locul lui. Nu simt nici că ea va primi mai puțin pentru că deja sunt doi copii şi se împarte totul. Cred că ea va lua totul ca atare pentru că nu va ști cum e altfel. Lui îi va fi mai greu.

În seara asta Edy a vrut să doarmă doar cu mine.

M-a întristat gândul că nu îi pot face pe plac. Am stat de vorbă şi părea că a înțeles de ce va dormi şi sora lui cu noi, deși sunt convinsă ca în mintea lui nu a fost o bucurie. Nu a zis nimic, a acceptat situația doar să fiu acolo lângă el.  E un copil foarte înțelegător, dar lucrurile astea pentru mine cad ca un pietroi pe care abia îl pot duce. Cred că îi e dor de viața de dinainte, dar poate se va obișnui repede şi așa.

Poate că eu îmi fac mai multe griji decât e necesar dar mă consolez cu gândul că știe că îl iubim mult. Îi spun asta zi de zi şi îl întreb dacă e fericit sau supărat şi tot timpul pare ok. Mi-a zis că nici pe surioară nu e supărat, deci cred că ne vom obișnui în formula asta, apoi nici nu ne vom aminti cum e doar în trei, vom fi patru întotdeauna.

Sper să fie o poveste cu happy end și în familia noastră.

Pe curând!

Facebook Comments
Mami și Edy împreună
Cel mai greu îmi e cu dorul

2 Comments

 • avatar image

  greenmama

  feb. 11, 2017

  Reply

  Pare ca lucrurile se aseaza la locul lor! Succes in continuare!

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 04, 2017

   Reply

   Asa se pare :). Mulțumesc!!

Lasă un răspuns