Diverse / Povestiri din viata

Înscrierea la medicul de familie

diversificarea după 6 luni pediatru

Nu știu de ce am așteptat așa de mult până să o înscriem pe Ioana (are o lună jumătate) la medicul de familie. Poate pentru că știam că procedura nu e deloc anevoioasă sau pentru că în ultima vreme nu au fost vaccinuri şi nu aveam de ce să mă grăbesc. Habar nu am.

Când l-am înscris pe Edy, am sunat, am dat datele prin telefon (pentru că făceau situația pentru vaccinuri ca să o trimită la D.S.P.) şi ne-am prezentat direct la două luni pentru vaccin. De data asta, situația cu vaccinurile era trimisă. Ne-a chemat să vadă fata, chiar dacă vom merge iar la vaccin peste două săptămâni.

La medicul de familie am avut nevoie de certificatul de naștere al copilului şi biletul de ieșire din spital (pe care l-am primit când am plecat din maternitate).

Din câte știu, medicul de familie vine şi acasă la cerere. Dacă nu vreți să scoateți bebelușul afară sau să îl expuneți, puteți suna să vină. Eu am preferat să merg la cabinet. Ieșisem în oraș şi nu era o problemă să poposesc câteva minute acolo. De obicei bebelușii nu sunt lăsați să stea la coadă. Scrie pe ușă că urgențele, sugarii şi gravidele au prioritate.

M-am așezat, pentru că medicul consulta pe cineva. Pe un alt scaun era un băiețel mai mare. Mama lui mi-a zis că ar trebui să stau un pic mai departe. Am întrebat dacă e răcit şi mi-a zis că are… varicelă😨. Am fugit de acolo în capătul holului şi i-am zis asistentei că plec şi vin mai târziu, dar ea a zis să aștept, că nu se întâmplă nimic. Am stat stresată şi sincer aş fi plecat, dar nu știu ce m-a făcut să rămân.

Când am intrat, doctorița a scos fișa. A scris ceva acolo, m-a pus să o dezbrac pe Ioana, a cântărit-o, i-a ascultat inima, a palpat toracele, fontanela şi s-a uitat în gât. Avea cam 5500g (nascută cu 3610). Mi-a zis că e totul bine şi că mă va suna când va trebui să vin la vaccin.

Pe Ioana o țineam în wrap tai mic când am mers la medicul de familie. Doarme foarte bine în el. Nu a plâns deloc la consultație pentru că era odihnită, așa că a fost totul bine şi frumos. Eu mă bucur că îmi pot ține puiul aproape de inimă, să se simtă în siguranță şi că am mobilitate când ieșim în oraș.

Pe curând!

Citește și de ce îmi port eu copilul dar și ce mi-a zis medicul de familie despre diversificare la următoarea vizită :(.

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postezi, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Cum mă descurc cu doi copii?
Plimbări de primăvară cu doi copii

No comments

Lasă un răspuns