Dezvoltare Ioana / Nou nascut si bebelus

Ioana are două luni

am devenit mamica

Au trecut două luni de când a venit pe lume Ioana. Ea se schimbă pe zi ce trece şi deja se vede o mare diferență față de cum era la naștere. Zâmbetul ei din fiecare dimineață ne luminează zilele.

am devenit mamica

 

A crescut, s-a îngrășat, așa că acum e ca o gogoșică zâmbăreață. Dacă ne vede râde, dă capul într-o parte şi strânge ochii ca şi cum s-ar alinta. Se foieşte foarte mult dacă este trează, iar din cauză că nu își coordonează mâinile se atinge şi asta o sperie.

E destul de greu să o fac să doarmă singură.

Cum o las, cum dă din mâini sau tresare şi începe să plângă. Înfășată nu stă. O adorm doar în brațe, în sistem de purtare, dar mă bate un gând să cumpăr un sac de dormit pentru ea. Am găsit ceva pe www.allkids.ro pe lângă alte articole de bebeluși de care avem nevoie, așa că dacă ne hotărâm, luăm de acolo.

La două luni, Ioana mănâncă bine și de cele mai multe ori doarme bine (dacă o țin în brațe). Nu prea a avut colici, dar se supără dacă are gaze şi e obosită. Dacă e trează, stă şi se uită în jur, e tare curioasă. I se face foarte repede somn şi am învățat că la primele semne trebuie neapărat să o adorm, altfel se enervează şi plânge.

Îmi place că acum am cu cine vorbi când e trează.

A început să gângurească, așa că mai aud câte un ggg sau aaagggg sau aooo din când în când. Îi spun poezii şi tot timpul râde şi vocalizează. Scoate şi câte un chiot câteodată şi mă bucur când văd că a crescut şi va fi și ea mai interactivă.

Edy o pupă tot timpul şi câteodată mi se pare că ar vrea să se joace cumva cu ea. Nu prea are cum, așa că imi spune că e mică şi se mulțumește să o țină de mânuță sau să o pupe pe picioare.

În ultima lună Ioana a avut niște bubițe pe față şi pe gât și o dermatită seboreică pentru care am mers cu ea la dermatolog. Cred că face de la detergent iritație, așa că am început să spăl absolut tot cu detergent de bebeluși. Ea se atinge de hainele noastre, de lenjeria de pe pat, iar astea eu le spălasem cu detergent obișnuit.

Viața mea e foarte plină acum de când sunt doi copii, dar reușesc să fac ce e nevoie. Dorm cam 7 ore noaptea şi mă mulțumesc cu ele. Ioana se trezește cam de două ori să mănânce, dar 4 ore doarme legate şi apuc şi eu să mă odihnesc.

Acum e mai greu cu adormitul, mă doare uneori spatele, Edy vrea să facem multe lucruri împreună, dar când văd ce pui grozavi am, uit de orice greutate. Zilele acestea urmează să o botezăm pe Ioana așa că pregătirile sunt în toi. Sper să trecem şi de asta cu bine şi să o vedem şi pe ea un mic creștin.

Pe curând!

Facebook Comments
Bebelușul meu la trei luni - cum ne descurcăm?
Prima lună din viața Ioanei

1 Comment

  • Bebelușul meu la trei luni - cum ne descurcăm? - Emotii de mamica

    apr. 22, 2017

    Reply

    […] ori. Nu prea suzetează, ia masa şi se culcă apoi. Somnul e mai lung acum, dar cum vă spuneam la două luni, e doar în […]

Lasă un răspuns