Activitati si jocuri

1-0 pentru Edy la săltărețe

activitati copii

Știți mingiuțele acelea mici, care sar tare, tare şi pot fi luate de la automatele de mingiuțe de prin toate magazinele? Noi avem multe şi lui Eduard îi plac foarte mult, așa că ne jucăm des cu ele. Le spunem săltărețe.

Cum ne jucăm cu mingiuțe săltărețe?

Fiindcă avem un hol lung, lung, închidem toate ușile și facem acolo teren de joacă. Nu au cum să se piardă sau să intre pe undeva. Edy stă într-un capăt, eu într-un capăt şi aruncăm mingiuța de la unul la altul. Fiindcă sare tare, nu reușim să o prindem din prima şi ne întrecem până la ea. E distractiv.

Uneori Edy aruncă multe mingi odată. Când le lansează zice: „many, many, many baaaalls!!”. Eu stau şi le astept în capătul opus şi le dau înapoi spre el, iar el le adună din nou pe toate ca să le arunce. Uneori fuge mai mult după ele decât fuge când ieșim afară.

Zilele astea ne-am tot jucat cu o săltăreață şi la un moment dat eu nu am prins când a aruncat el, așa că mingea a ajuns în uşa din spatele meu. Am strigat „gooool” și i-am zis lui Edy: „ai câștigat un punct, e 1-0 pentru tine”. Nu m-am gândit la repercusiuni şi la ce va înțelege el :).

Bineînțeles că pentru Edy nu a fost motiv de bucurie, pentru că nu vedea de unde își poate revendica premiul. A început să întrebe: „unde-i punctul?”, „vreau un punct”, „să aducă mami punctul” etc. Eu încercam să îl fac să înțeleagă că e doar o vorbă, el căuta în continuare și nu vroia să mai joace până nu își ia premiul.

Mai avea un pic şi cerea carioca să facă un punct pe ușă dacă nu îi explicam care e treaba cu scorul. După ce a înțeles, a început să dea cu mingea în ușă să mai câștige puncte, iar eu nu mai apucam să joc. Așa e cu copiii, ei înțeleg exact ce le spui :)).

Cum am scăpat din situație?

Am găsit alt joc. Pe cuier era o geacă şi am făcut din mâneca ei loc de băgat mingea. Dacă nimeream, strigam „cooooş” iar partea cea mai palpitantă pentru Edy era că ieșea pe partea cealaltă a mânecii. I se părea foarte amuzant. A sărit de 50 de ori lângă cuier ca să nimerească de două ori.

În casă se pot găsi tot felul de activități chiar şi dacă nu avem jucării la îndemână. Copiii adoră să se joace, doar trebuie să ne facem timp pentru ei. Deocamdată scorul se menține 1-0 pentru Edy, nu i-am făcut puncte pe ușă şi mâneca de la geacă este încă o zonă foarte interesantă.

Tu ce jocuri joci în casă?

Facebook Comments
Mingiuțe antistress
Trenulețul Montessori

2 Comments

 • avatar image

  racoltapetru6

  apr. 13, 2017

  Reply

  Mi-ai amintit, cu drag, de un joc la fel de plăcut, pe care îl jucam la internat. Era anotimpul castanelor, iar fiecare dintre copiii de la internatul şcolii ne aprovizionam cu castane sălbatice, dar ne făceam şi scuturi din carton. Apoi urmau bombardamentele cu proiectile şi distracţia la maxim! Mulţămiri pentru nostalgie, Mami! :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 13, 2017

   Reply

   Imi inchipui ca jocul era foarte fain, dar daca nu erai atent sa tii bine scutul, cred ca o pateai :)

Lasă un răspuns