Diverse / Povestiri din viata

Cum mă descurc cu doi copii?

asa incep diminetile cu doi copii

De când am doi copii, printre primele întrebări pe care le primesc când mă întâlnesc cu cineva cunoscut este: „Şi.. cum te descurci cu doi?”. Ei bine, asta e o întrebare care necesită dezbatere, așa că azi vă scriu cum mă descurc eu cu un copil de doi ani jumătate şi unul de două luni jumătate.

 

Știu că lucrurile o să se mai schimbe pe parcurs. Nu cred că va fi la fel şi peste un an, pentru că ei cresc şi vom avea activități diferite. Edy va merge la grădiniță, Ioana va sta în fund sau în picioare, aşa că deocamdată vă scriu cum procedez momentan.

Ioana încă doarme mult, câte 3-4 ore legate câteodată, timp în care uneori se mai trezeşte să sugă un pic. Nu mănâncă foarte des şi când e foarte obosită refuză sânul. Problema e că somn de ăsta are doar în brațe. Dacă am pus-o jos se trezește după 2 minute. Nu pot să o las să plângă şi nici nu pot ignora faptul că mai am un copil, deci nu pot sta doar în pat.

Edy, deși e mărișor, are nevoie de multă atenție. Vrea să ne jucăm împreună, să fugim, să citim, să dormim împreună şi chiar dacă mai are un părinte, vrea de cele mai multe ori doar cu mine. Poate e şi din cauză că mă vede mult cu Ioana.

Cum reușesc să mă descurc în aceste condiții totuși?

La început, când am venit din maternitate, a stat mama mea la noi. Edy dormea cu soțul meu, dar când el era la serviciu trebuia să stea cineva lângă Edy seara. Ioana plângea de multe ori şi nu puteam fi eu cea care îl adoarme. Ziua reușeam să mă joc cu el și alternam activitățile în funcție de ea. De exemplu o țineam în brațe și o alăptam în timp ce citeam cu Edy din cărți, mâncam sau desenam.

După o lună de la naștere mi-am luat un wrap tai mic. E un sistem de purtare ergonomic de care acum am devenit dependentă. Ioana a redus considerabil momentele de plâns. Doarme toata ziua în el, iar eu fac treabă, mă joc cu Edy şi nu mai depind de ajutor permanent.

Colici nu prea au fost. A mai avut dureri de burtică uneori, însă de cele mai multe ori plângea de oboseală. Ea nu adoarme în timp ce suge în poziție orizontală pentru că se îneacă cu lapte, înghite aer și până se satură e prea obosită ca să poată adormi. Era un chin să o adorm, mai ales seara, iar wrapul a rezolvat mare parte din problemă.

Acum ne descurcăm singuri. Edy doarme cu mine şi cu Ioana şi a înțeles că în wrap e mai liniștită. Nu îl deranjează că o țin așa, iar eu mă bucur că pot să alerg după el prin casă, pot juca fotbal, putem ieși toți afară, iar asta e absolut grozav.

Cât e trează, Ioana stă pe pat sau în scoica auto fără să se supere. Seara, după ce o adorm, o las ușor pe o parte, scot sistemul şi dacă stau lângă ea, doarme. Lui Edy îi zic o poveste şi apoi el adoarme, iar dacă ea mai scoate sunete, nu îl trezește.

Mâncare și curățenie fac zilnic, chiar şi cu doi copii

Încerc să nu rămân cu treaba în urmă, ca să nu îmi fie mai greu mai târziu. Pe ea o țin in wrap, pe el îl chem să mă ajute. Așa îi găsesc şi lui ocupație şi petrecem timpul împreună. Îmi place să îl implic la multe lucruri și el abia așteaptă să îi dau un „fâs fâs” şi o cârpă, vase de pus la loc, haine de dus în mașina de spălat etc.

Timpul pentru mine e destul de redus. Fac uneori duş pe bucăți, uneori mai lung, mai las o activitate în favoarea alteia, dar la sfârșitul zilei, când trag linie mă bucur că am doi pui minunați care cresc frumos. Merită orice sacrificiu, orice gram de oboseală sau de durere de spate. Mă simt activă şi asta mie îmi face plăcere. Abia aștept să mai crească să văd ce va fi. 

Pe curând!

Facebook Comments
Ce nu am făcut la primul copil dar fac la al doilea?
Înscrierea la medicul de familie

7 Comments

 • avatar image

  mopana

  apr. 01, 2017

  Reply

  Sunt sigura ca este greu si ma bucur ca te descurci si nu vezi totul o povara cum fac altii. Iti doresc sa fii sanatoasa sa duci totul usor, asa cum o faci acum :) Va pup :*

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 03, 2017

   Reply

   Mi-am dorit acesti copii si cred ca ei merita orice sacrificiu. Nu ii pot considera povara atata timp cat eu am ales drumul asta.

   • avatar image

    mopana

    apr. 03, 2017

    Reply

    Sunt sigura de asta :) Sa aveti o saptamana de vis <3

    • avatar image

     emotiidemamica

     apr. 03, 2017

     Reply

     Multumim,la fel!!

     • avatar image

      mopana

      apr. 03, 2017

      :D

 • avatar image

  From Meg With Love

  apr. 02, 2017

  Reply

  Esti o eroina, jur! Eu abia fac mancare cu un copil agatat de pantalonii mei, d'apoi si cu unul in wrap! :)) Va pup!

  • avatar image

   emotiidemamica

   apr. 03, 2017

   Reply

   Cand aveam doar un copil mi se parea ca nu mai am timp de nimic. Acum as putea spune: vai ce simplu era atunci :))

Lasă un răspuns