Diverse / Povestiri din viata

Ne pregătim pentru Paşti. Am vopsit ouă

În ultima perioadă m-am simțit foarte în formă. Cred că Ioana a fost mai liniștită, nu a mai plâns ca în prima lună, a dormit mai bine (nu mai mult) şi eu am reușit să fac ce mi-am propus. Ieri am vopsit ouă.

oua rosii activitati toddler

Am terminat curățenia iar mâncare nu fac mai multă decât de obicei. Nu avem musafiri şi pentru noi fac strict cât să nu mă apuc să gătesc de Paşti. De o săptămână mi-am pus în gând să vopsesc ouă, deşi noi nu mâncăm foarte multe. Cred că merită marcat momentul, să înțeleagă şi Edy diferențele dintre sărbători.

De când am cumpărat vopseaua pentru ouă i-am explicat ce vom face cu ea. Noroc că nu i-am zis cu câteva zile înainte, că sigur nu mai avea răbdare. Tradiția spune că ouăle vopsite în Joia Mare rezistă tot anul (deși eu nu m-aş risca să încerc), așa că ne-am conformat şi am ales ziua de joi pentru asta.

Am pus ouăle degresate la fiert într-o cratiță şi Edy a stat lângă ele de la început până la sfârșit. Cât am așteptat i-am zis de ce apa face bule, de ce face abur, de stările apei (lichidă, solidă şi gazoasă) şi m-a pus să îi repet la nesfârșit toate aceste lucruri. I se păreau interesante. M-am bucurat când am văzut  că ouăle sunt fierte şi că putem trece la alte activități.

Am pus într-un castron mai mare vreo 5 linguri de oțet de 9 grade. Am adăugat 700ml apă clocotită şi apoi l-am lăsat pe Edy să toarne vopseaua de ouă (cu grijă ca să nu coloreze tot în jur) şi să amestece. Îi spuneam că apa e fierbinte şi e nevoie să asculte ce îi spun ca să iasă totul bine, iar el a făcut întocmai.

L-am pus să ia ouăle fierte din cratiță şi să mi le pună cu grijă în lingură, iar eu le scufundam în apa roșie. A trebuit să așteptăm câteva minute până s-a prins bine culoarea. Mie îmi plac așa mai închise şi le-am lăsat mai mult. Edy vroia să le scoatem repede.

Era entuziasmat şi nerăbdător.

Când au fost gata le-am scos pe un servețel şi i-am dat să le șteargă cu puțin ulei. Mi-a zis că sunt frumoase, roşii, vopsite, apoi le-a luat, le-a pipăit pe toate, le-a sortat, numărat etc.

Nu ştiam că activitatea asta va avea aşa mare succes. Mă gândesc serios să îmi fac stoc de vopsele pentru ouă și să colorăm şi altceva. Până acum doar floricele de pop-corn mi-a trecut prin cap că ar merge colorate dar sunt sigură că mai sunt și alte variante.

Iată că întâmpinăm Sfintele Paşti cu bine, pregătiți şi incantați.

Sărbători frumoase!

Facebook Comments
Presupusa alergie a Ioanei
Ce nu am făcut la primul copil dar fac la al doilea?

No comments

Lasă un răspuns