Diverse / Povestiri din viata

Cum se organizează o petrecere pentru botez?

invitatii botez

Salut! Eu sunt Bibi, un bebeluș vioi şi fericit, născut de trei luni. Părinții mei au hotărât să îmi facă o petrecere  botez şi astăzi vă invit să facem o incursiune printre cele mai importante momente ale acestui eveniment.

Cum se organizează o petrecere pentru botez?

Nu prea ştiu eu multe despre ce înseamnă botezul, dar părinții mă iubesc mult şi sigur e ceva de bine :). Când i-am văzut că scriu o listă de invitați, am devenit foarte curios. În funcție de numărul lor au ales sala şi când au mers să o vadă am mers şi eu. O petrecere aşa de mare doar pentru mine?

Bineînțeles că știau deja ce nași o să am. Mă bucur că i-au ales pentru că îmi vorbesc frumos când vin pe la noi. Mi-au adus niște jucării şi m-au ținut în brațe. Mi-a plăcut asta. Biserica au ales-o împreună. Ziceau ceva de o baie, dar cred că nu am înțeles bine. Cine face baie când are musafiri?

Tati şi mami vor o formație anume la petrecere, așa că i-au sunat de îndată ce sala a fost rezervată. Așa au procedat şi cu fotograful dar şi cu  florăria. Au ales niște buchete foarte colorate pentru mese, am văzut o fotografie, iar restul ornamentelor sunt grozave.

De unde știu ceilalți despre petrecerea mea de botez?

Părinții mei au comandat de pe internet invitații botez şi din câte am înțeles mami era foarte încântată de ele. Textul a fost unul amuzant şi au pus în plicuri şi carduri de confirmare. Au mai făcut comandă şi de altceva. Se numeau mărturii dar semănau cu niște cutiuțe. Nu ştiu pentru ce erau.

Meniul mi s-a părut deosebit. Păcat că sunt așa micuț şi nu primesc şi eu o porție. Au zis că este şi tort la final şi au ales unul cu multe figurine pe el. Oare se mănâncă şi acelea sau le luăm acasă să mă joc cu ele?

Am auzit că sunt multe tradiții de care o să se țină cont.

Nu mă dau în vânt după asta, dar nici nu ştiu să merg ca să mă ascund pe undeva. Nu am prins multe discuții, cică e mai mult treaba naşilor. Sper să fie bine.

Mami şi tati au plecat acum în oraş să invite lumea la petrecere. Par un pic stresați, dar cred că își fac griji degeaba. Mie mi se pare că totul e grozav până acum, a sunat multă lume că vine şi mi-au ales hăinuțe deosebite pentru ziua cea mare.

Mami va purta şi ea rochie şi va merge la salon să se facă frumoasă, așa a zis, dar mie mi se pare că e deja frumoasă. Şi tati i-a zis, dar ea tot insistă să își facă nu ştiu ce. Mi-a arătat şi ce colier va purta.

Cred că petrecerea va trece repede dar mă bucur că vor veni toate rudele. Vreau să îi cunosc pe toți pentru că pe unii nu i-am văzut niciodată. Sigur o să mă simt ca o vedetă şi o să primesc multe cadouri.

În mare cam asta e cu petrecerea mea. Sper să am un album plin cu poze pe care să îl păstrez amintire. Tu cum crezi că va fi petrecerea mea? Mai e ceva de organizat?

Facebook Comments
Așa îmi incep diminețile
De ce sunt diferită la 30 de ani?

2 Comments

 • avatar image

  Racolța

  mai 14, 2017

  Reply

  Felicitări pentru botez, Bibi, și la mulți ani! Sunt sigur că totul va fi perfect și vei revedea cu mare plăcere petrecerea, când vei fi mai mare. Prin poze și filmări. :)

  • avatar image

   emotiidemamica

   mai 14, 2017

   Reply

   :D

Lasă un răspuns