Bebelușul la 5 luni

Astăzi vă scriu despre bebelușul la 5 luni pentru că o sărbătorim pe Ioana. Este un prag destul de mare, am simțit trecerea foarte intens pentru că e un moment cu multe multe achiziții şi schimbări.

bebelușul la 5 luni

Ioana se întorcea de pe spate pe burtă, acum începe să se întoarcă şi invers, de pe burtă pe spate. Se ridică în mâini ca la flotări şi am surprins-o de două ori că a ridicat şi fundul, adică să ajungă să stea în patru labe. Deocamdată e foarte la început, dar cred că ăsta e următorul pas.

Câteva zile a vrut numai şi numai în brațe, nici o secundă nu o puteam lăsa jos, era foarte agitată. Acum are noi obiective şi văd că a început să mai stea. Îi dau jucării şi le manevrează în mâini, vrea să le bage în gură, deci e mult mai bine.

Bebelușul la 5 luni este vioi şi activ, urmărește orice mișcare, e atent la orice zgomot şi se bucură când își vede părinții

A început să se prindă cu mâinile de picioare şi seara la culcare asta face, vreo 10 minute până se liniștește. Chiuie, vorbește în legea ei, dar a mai lărgit un pic aria sunetelor față de luna trecută. Mi se pare că uneori spune silabe de genul “ma”, dar încă sunt rare.

Ioana face uneori “bbbmmm”, ca mașina, timp în care scoate multă salivă. De fapt, nu numai atunci scoate, cam tot timpul e udă la guriță. Se spune că organismul lor se pregătește pentru mâncare solidă şi ei nu au capacitatea să controleze saliva, de aceea e așa abundentă.

Primul dințişor încă nu a ieșit, deși de două luni am zis că va apărea. Are un colțișor în gingie, un dinte strâmb, dar se pare că se îndreaptă câte puțin şi nu iese prin lateral cum ziceam inițial.

Încă nu a primit niciun vârf de linguriță de mâncare solidă, în ciuda faptului că Edy ar îndopa-o cu orice. Așteptăm vârsta de 6 luni pentru asta, până atunci are sân din plin. Suge des, mai ales dacă suntem în casă, iar afară e prinsă cu altceva şi uită de mine. 

Noaptea doarme bine, suge de maxim 3 ori, dar la culcare v-am zis că e mai agitată. Nu mă pot plânge, deocamdată ne odihnim bine, toți, deci eu sunt veselă.

Mi se pare că greul a trecut. Vine statul în fund, mersul, alergatul, dar eu abia aștept să fac curse cu amândoi, nu doar cu unul :). 

Copiii se dezvoltă foarte diferit şi fetițele sunt diferite de băieți. Citește cum era şi bebelusul Edy la 5 luni
Facebook Comments

One response to “Bebelușul la 5 luni

  1. Wow! 5 luni deja? Parca ieri ne spuneai ca mai ai un pic si nasti. Ce trece timpul!
    Din tot ce spui, Ioana ta e acum o mica gimnasta. Ma bucur sa aud asta. Felicitari!
    Aveti grija de voi! Puuup <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *