Povestiri din viata

Adolescența, o lume între două lumi

port in zâmbet toste rănile

În spatele cuvintelor  pe care le citiți pe acest blog e un om simplu, fericit, iubitor, puternic, activ, hotărât şi copilăros. Aşa cred eu că sunt. Îmi place viața de mămică şi cred că asta implică încă multe abilități şi aptitudini. Înainte să fiu mamă, am fost în primul rând copil. Unul modest, sincer, emotiv. Nu am fost un adolescent rebel ci mai degrabă unul liniştit şi rațional. Şi acum îmi aduc aminte de emoțiile din adolescența, de prima iubire, prima dezamăgire, primul eșec, de bucurie, tristețe etc.

Acest blog m-a ajutat să mă definesc şi odată ce mi-a devenit jurnal, am putut să îmi deschid inima. Am realizat ceea ce am, m-am bucurat chiar şi pentru lucrurile mărunte din viața mea. Am cunoscut oameni noi care mi-au devenit modele de urmat, am primit şi am dat sfaturi.

Prin intermediul blogului am cunoscut-o şi pe Monica. Ea e la vârsta la care emoțiile sunt la intensitate mare, mai ales cele legate de iubire. Totuşi, e destul de matură să le identifice şi să le scoată la iveală. Face asta prin scris şi desen şi o face cât se poate de bine.

Adolescența a plimbat-o prin multe sentimente şi despre ele  a scris în cartea „Port în zâmbet toate rănile„. Am citit primul volum, „Adolescența, o lume între două lumi” şi mi-am regăsit şi eu trăirile de demult. 

Citind după atâția ani, am privit lucrurile prin ochi de părinte. Am zâmbit uneori, ştiind cât de intense sunt acele trăiri sau am simțit cum pulsul accelerează gândindu-mă la situații anume. Credeam atunci că nu se va schimba nimic, dar acum sunt total schimbată. Nici nu avem idee prin ce lumi ne poartă viața.

Problema este că mulți dintre noi uităm cum am fost şi ajungem la mari conflicte cu adolescenții din viața noastră. Avem pretenția să simtă lucrurile ca noi, acum, dar nu se poate aşa.

Se zice că cea mai grea provocare pentru un părinte este atunci când copilul e adolescent. Nu am ajuns încă acolo, dar ştiu că va fi şi pentru mine o etapă dificilă. Mă ajută să mă întorc în timp, să mă regăsesc în toiul emoțiilor adolescentine. Mă ajută să ştiu aceste sentimente.

Îți mulțumesc, Monica, pentru această experiență! Dacă vreți să înțelegeți și voi mai bine adolescența, pe Monica o găsiți pe blogul ei: http://lookaround99.wordpress.com

Pe curând!

Facebook Comments
Un tren, drum lung şi doi copii
Subluxația de cap radial - experiența lui Edy

2 Comments

 • avatar image

  Monica

  sept. 02, 2017

  Reply

  Mă bucur mult că ți-a plăcut cartea mea :) Mulțumesc mult pentru articolul superb <3

  • avatar image

   Mami

   sept. 02, 2017

   Reply

   ❤sunt sigura ca vei avea o viata asa cum iti doresti pentru faptul ca startul a fost unul bun. Cred ca deja ai realizat multe si sa stii ca nu oricine are privilegiul asta. Ma bucur ca am citit cartea si iti urez succes si cu altele. Bine ai revenit din vacanta!

Lasă un răspuns