Dezvoltare Ioana

Bebelușul la 6 luni

bebelușul la 6 luni

Bebelușul la 6 luni este deja la un alt nivel. Are o idee despre ce se întâmplă în jurul lui, poate să facă asocieri şi e pregătit pentru primele lingurițe de mâncare solidă.

bebelușul la 6 luni

A trecut deja jumătate din primul an din viața Ioanei. Nici nu ştiu când s-a scurs timpul. Acum ceva timp eram o familie de trei, acum nu văd viața decât în patru. Mi se pare că aşa am fost dintotdeauna, iar zâmbetul ei este uneori tot ce am nevoie.

Cum se dezvoltă bebelușul la 6 luni

Copiii sunt foarte diferiți, se dezvoltă diferit. Dacă citeşti cum era Edy la șase luni îți vei da seama de asta. Ioana ne zâmbeşte mult, ne urmărește cu privirea şi încearcă să prindă orice e în jurul ei. Nu îi scapă nimic. E sensibilă la somn, orice zgomot o trezeşte.

Dacă îi pun o jucărie în față se întinde să o ajungă. Dacă nu o ajunge se agită foarte tare. O tentează orice, nici nu pot mânca cu ea în brațe, că îmi trage castronul :). Nu, nu îi este poftă. Dacă stă pe spate îşi aduce degetele de la picioare la gură să le sugă. Asta îi place foarte mult. Se rostogoleşte pe burtă şi înapoi, deocamdată pe o singură parte şi se antrenează intens la stat în patru labe.

in patru labe pe burta busilea

Cred că are câteva zile de când reușește să stea binișor în patru labe şi se mișcă în față şi în spate, ca şi cum ar dansa. Când scapă burta jos începe să plangă, semn că se cam oftică. Se enervează repede (şi din orice) şi nu se sfieşte să ne anunțe asta :).

Noaptea doarme (deocamdată) bine. Ziua e foarte agitată din cauza dinților şi dacă e obosită, o adorm doar după ce o dau cu gel pentru gingii. Încă nu a ieșit primul dințișor dar la ea în guriță se simt numai umflături şi doi dintre ei se văd foarte bine. Urmează.

Ioanei îi place foarte mult în apă. Dacă o bag în cadă, vrea să stea doar pe burtă. O pun în apă mică şi îi țin mâna sub bărbie, iar ea dă continuu din mâini și picioare. Nu o deranjează să se ude, ar sta acolo mult și bine. V-am mai povestit cum se joacă copiii mei împreună.

Mulți părinți se așteaptă ca bebelușul la 6 luni să stea în fund. Doar unii stau la această vârstă, unii mai târziu. Ioana stă o secundă şi apoi se lasă în față sau pe o parte. Deci practic nu stă. Nu o așez între perne, va sta când va fi pregatită.

Diversificarea încă nu am început-o.

I-am dat ieri caisă şi azi piersică doar să lingă. Piersica mi s-a părut că a încântat-o. A supt si o bucățică minusculă din marginea caisei şi îi venea să vomite. Nu suporta bucățica în gură. Mă gândesc că poate blw nu va fi alegerea potrivită acum, trebuie să o observ. Cred că voi incepe clasic și vedem pe parcurs ce va dori ea.  Se agită foarte mult din cauza dinților și nu ştiu dacă va mânca prea mult, dar e cazul să încerc.

Cum e familia de patru după 6 luni

Edy o iubește foarte mult, eu mi-am revenit aproape în totalitate (aş mai da jos vreo 2 kg), deci lucrurile decurg foarte bine. Soțul meu şi Edy o fac pe Ioana să râdă tot timpul. Ea se gâdilă tare, râde în hohote uneori şi noi ne topim pe lângă ea.

Ieșim foarte mult în oraş. Ieri am stat dimineața 5 ore, seara 3. Cred că de asta nu am reușit să încep diversificarea. Stă în sistem de purtare sau în brațe, depinde de toane şi căldura de afară. Ideea e că numai acasă stă pe pat :).

Am trecut de la wrap tai mic la Isara și mi se pare că are mai multă mobilitate. Era nevoie să schimbăm sistemul. Ioana nu a mai luat în greutate decât nesemnificativ, vreo 200g față de la cinci luni, în schimb mi se pare că s-a lungit mult. Nu îmi fac griji, e foarte vioaie şi udă scutece, deşi căldura de afară e insuportabilă.

Bebelușul la 6 luni are în față un drum lung plin de necunoscute pe care vrea să le exploreze. Să-l lăsăm să o facă!

Facebook Comments
Bebelușul meu are șapte luni. Cum e la această vârstă?
Bebelușul la 5 luni

2 Comments

 • avatar image

  Monica

  iul. 24, 2017

  Reply

  Ai o familie frumoasa si trebuie sa te bucuri de ea :) Cat despre Ioana, din ce spui e un mic delfin. Si mie mi-a placut apa dintotdeauna :D

  • avatar image

   emotiidemamica

   iul. 26, 2017

   Reply

   Da, am doi delfini :). Siii plecam la mareee. Cat de curand scriu de sub umbrela :D

Lasă un răspuns