Un tren, drum lung şi doi copii

Nu de mult, am mers cu copiii la un drum de 2 ore cu mașina. Doi copii, două scaune de mașină. Eu, înghesuită între ele, încăpeam fix. Pe o parte alăptam, cu sânul întins până în scoică, pe o parte discutam ca să nu se plictisească puiul. Totul a fost bine până aproape de destinație. Ioana voia să doarmă dar nu în scaunul auto, Edy zicea că a amorțit şi că vrea afară. La întoarcere, aceeași poveste.

cu doi copii in tren experienta

Urma să plecăm la mare şi de la noi de acasă, drumul cel mai rapid ar fi fost de 8 ore şi ceva cu oprire maxim 30 minute. Mi s-a urcat stomacul în gât când m-am gândit cum va fi. Deja îmi făceam planuri cu zeci de opriri, cu activități miraculoase şi salvatoare. Întâmplarea a făcut să nu putem pleca la mare când ne-am planificat.

Îmi luasem deja gândul de la litoral.

Soțul meu terminase concediul, deci urma să fac planuri abia pe la anul. Totuși, o idee venită din altă parte a făcut să planificăm altfel. Am decis să merg eu cu copiii şi să stăm cât credem că reușim. 

Am avut de ales cu ce să mergem şi am preferat la tren. Cu Ioana în sistem de purtare stând în picioare pe coridor era o imagine mult mai ok decât cea cu mine între două scaune auto, neştiind cum să îi liniștesc. De Edy nu îmi făceam multe griji. El înțelege să aibă răbdare și adoră trenurile.

Ne-am făcut bagajul şi am plecat la tren

A venit şi buni cu noi să ne ajute. Era foarte aglomerat, nu am găsit loc la cuşetă, deci eram tare dezamăgită. Dar pe drum a fost super. Ioana a stat în Isara până a adormit. Au dormit de pe la 12 noaptea până am ajuns. În tren erau foarte mulți tineri. Pe la 3 dimineața au dat drumul la muzică la maxim şi făceau karaoke la microfon. Cineva i-a oprit la timp şi nu au apucat să trezească copiii.

Atât Ioana cât și Edy au dormit pe banchetă deşi era aproape plin vagonul. Ne-am mutat unde era mai gol, ne-am descurcat bine.

Acum suntem la mare. Nu știm cât vom sta, cum va fi. Abia aștept să mergem la plajă şi să bifăm alte câteva obiective pe care ni le-am propus. Sper să rezistăm măcar două săptămâni.

Voi ce locuri ne recomandați în Constanța? Mă interesează orice loc în care putem merge cu copiii şi despre care aveți păreri bune.

Pe curând!

 

Facebook Comments

6 responses to “Un tren, drum lung şi doi copii

  1. Vă doresc vreme bună și concediu minunat! Eu n-am fost decât la Mamaia, unde știu că e cea mai lină plajă. Sper să aud că ați găsit locuri plăcute și… ieftine! 🙂

    • Am rude in Constanța, deci am venit la sigur si nu am data de plecare stabilita. Sper sa reusim sa vedem tot ce ne-am propus si sa plecam acasa la fel de entuziasti :). Multumim de urari!

  2. Doamne, deci nu as pleca nici cu un copil cu trenul, daramite cu doi! :))

  3. Pingback: I love you Marea Neagră! - Emotii de mamica

  4. Pingback: Am revenit acasă, după aproape trei săptămâni de vacanță - Emotii de mamica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *