Diverse / Povestiri din viata

Am revenit acasă, după aproape trei săptămâni de vacanță

acasa din vacanță

Am ajuns la casa noastră, la merele şi perele noastre, la trandafirii cei frumoşi şi roşiile noastre coapte. La soțul de care mi-a fost tare dor şi mirosul de frumos de la noi. Parcă am fost plecați o veșnicie, așa am simțit când am ajuns. 

acasa din vacanță

Plecarea noastră era planificată din iunie, dar a intervenit un eveniment care ne-a ținut pe loc. Între timp soțul meu şi-a terminat concediul şi avea şi un examen pentru care încă se pregătește. Nu luasem în calcul vacanța fără el, dar rudele mele din Constanța au insistat să ne vedem. Atunci am zis că putem pleca doar noi, ne-am făcut bagajul şi duşi am fost.

mergem cu trenul a fost alegerea mea. Cu mașina ar fi fost foarte greu cu Ioana care nu prea vrea să stea în scoică. Mi-e frică să o țin în brațe în mașină, mai ales că aveam de mers cel puțin 8 ore. Mi s-a părut mai comod cu trenul şi nu regret alegerea făcută. A fost aglomerat, a fost greu pentru mine şi mama (care ne-a însoțit), dar în final a fost foarte bine.

La Constanța a fost frumos. Am avut multe activități, ne-am plimbat, ne-am distrat şi timpul a trecut repede. Am scris deja despre vizita la Delfinariu, despre bucuria lui Edy de a fi la Marea Neagră dar şi despre enterocolita care a venit când ne era lumea mai dragă.

Ne-a fost tare dor în această vacanță

Edy a rezistat bine departe, deși a avut mai multe tantrumuri decât eram eu obișnuită. Asta m-a făcut să cred că îl agit prea mult în primă fază apoi a fost bine şi m-am relaxat şi eu. O perioadă nu a amintit de casă dar apoi a zis ferm că vrea să ne întoarcem. Când am văzut că își dorește asta, chiar am făcut bagajul şi ne-am întors.

Acasă era totul frumos şi mirosea a lemn

Acum un an, când ne-am mutat în casa în care locuim acum, era un miros frumos de nou. A uși de lemn sau cine ştie.. Credeam că s-a pierdut mirosul odată cu mutarea noastră, dar acum l-am regăsit. Am avut emoții când am intrat. Era așa liniște, răcoare şi curat. Mi-am dorit să opresc pentru un moment timpul.

M-am întins în pat, m-am uitat în tavan şi am zâmbit. Mi-am reamintit ce bine e acasă, ce bine e în patru, ce frumoasă e viața noastră..

Mi-a fost tare dor..

 

Facebook Comments
Suntem norocoşi că îi avem sănătoși
Vărsături apoi febră. Iată de ce să stăm departe de mâncarea gătită din comerț

No comments

Lasă un răspuns