Astăzi încă mă bucur că îi miroase pielea a lapte şi are făcuțele ca niște gogoşi pufoase şi calde. Zâmbesc când văd ce ambiție are să se ridice și cât de tare se supără când nu îi iese. Bebelușul meu are șapte luni. Probabil în curând nu o să îi mai spun bebeluș. Deja e o domnișoară care vrea să învețe multe lucruri.
Ceasul ticăie şi nici nu îmi dau seama când zboară timpul pe lângă noi. Aş vrea să mă bucur mai mult de unele momente. Îmi doresc şi să o văd că merge sau vorbește, dar asta înseamnă să nu mai fie mică mică. De ce oare nu avem o maşină magică să ne întoarcă în timp din când în când?
Ce şi cum mănâncă bebelușul meu la șapte luni?
După cum cred că era de așteptat, am început diversificarea. Două zile a fost bine, apoi din ce în ce mai dificil. Ba nu a deschis gura, ba a tras de linguriță şi a vărsat-o, ba a scuipat. Am încercat multe variante, ca toată lumea. O linguriță în plus pentru joacă, lăsat să exploreze, încercat mai multe texturi etc. În final am zis că tot blw e calea. Am trecut la autodiversificare.
Când i-am dat prima dată bucăți am fost tare dezamăgită. Își făcea rău din orice chestie cât de mică. I-am dat odată piersică şi de la o ață mică de pulpă își făcea rău. O să spuneți că sunt mamă nebună, dar am continuat așa. Mai devreme sau mai târziu tot în situația asta ajungeam. A fost o alegere bună pentru că după o săptămână era mult mult mai bine.
I-am dat şi alte fructe sau legume, în general crude. Nu a contat ca nu are dinți, i-am dat să sugă chiar şi măr. A mai mâncat pepene, ardei gras, caise, cartof copt, prună, pară, în funcție de ceea ce am avut. Nu am mai ținut cont de faptul că voiam să încep doar cu legume pentru că regulile blw-ului sunt altele. La inceput i-am dat morcov, păstârnac, dovlecel şi țelină, introducând câte una, treptat. Le-am pasat, dar dacă nu a vrut, m-am dat după ea.
Mi se pare că e destul de curioasă când ne vede că mâncăm. Vrea şi ea să ne imite, așa că îmi trage din mână daca mă vede că mănânc. Nu e vorba de poftă, e doar foarte curioasă.
Ce vorbește bebelușul meu?
A început să spună şi silabe repetate de genul da-da-da, ta-ta-ta. Uneori zice şi a-da, dszzz, dar şi bolboroseli în limba bebelușească. E foarte dulce când gângureşte. Încă nu a renunțat la ggg, aagg şi ghi. Are zile când nu zice silabe repetate şi zile când repetă într-una. În rest râde :).
Ce a mai învățat să facă?
Acum se ridică bine în patru labe. Poate sta așa destul de mult şi are tendința să dea câte un picior în față, să meargă, doar că încă nu știe că trebuie să mute şi mâinile. Cade în nas de cele mai multe ori şi se oftică foarte tare.
Stă în funduleț destul de bine. Se poate ține mai bine de un minut uneori dar la un moment dat se lasă pe o parte. Încă mai are de exersat, se leagănă ca să își caute echilibrul. Dacă stă pe burtă poate să se ridice aproape în fund. Încă nu face asta până la capăt, rămâne cumva pe o parte, sprijinită pe mâini.
A început să vrea în picioare. Dacă o țin de subsuori, împinge să se ridice. Sare ca o minge câteodată când se vede ridicată. Nu am pus-o în premergător şi nici nu am de gând.
A răcit un pic după ce am venit de la mare şi mi-a fost mai greu să o adorm, dar în general somnul de noapte este destul de liniștit. Greutate ei e undeva la 8.3 kg. Țipă des dacă ceva nu îi convine şi se enervează extrem de repede. Are o voce destul de ascuțită.
Când o văd cât e de dulce şi de frumoasă e, îmi vine să o pup de să nu o mai las jos.
E a mea și mă mândresc cu ea 😍❤❤.
Citește şi Cum era Edy la șapte luni
1 Comment
Eduard are sapte luni. Cum se dezvolta? - Emotii de mamica
sept. 02, 2017