Parenting

Sunt zile în care vrei, dar nu poți. Ai vrea să nu ridici vocea, dar impulsul de moment e altul

vrei, dar nu poti furioasa nervoasa

Ești o mamă puternică. Una care simte că poate muta munții din loc şi care e tot timpul acolo pentru puii ei. Ești acea mamă care şi-a propus să nu ridice vocea, să își păstreze calmul în toate. Dar vin acele zile în care vrei, dar nu poți. Vrei să te aduni, vrei să fii liniștită, vrei să zâmbești și să îi îmbrățișezi, dar nu poți.

 

Copiii mei sunt minunați şi nu au nicio vină pentru că eu nu ştiu să reacționez în momente dificile. Ei nu ştiu că pe mine mă doare capul şi că nici cu doza aceea de medicament nu a trecut complet. Ei nu ştiu cât de mult mă obosește plânsul de bebeluș micuț care a răcit şi se sperie de proprii muci. Nu ştiu că mi-e greu să stau în picioare sau că nu am mâncat.

Starea mea afectează pe toată lumea și atenția față de puiul cel mare e scăzută. Probabil de asta s-a trântit pe jos că nu vrea afară. De fapt am aflat că voia afară, dar cu alți pantaloni. De multe ori îi repet să îmi spună ce vrea, însă azi s-a trântit din prima jos. Nu vrea cu mami, vrea cu tati, nu vrea pe pat, vrea jos, nu vrea așa mult sos, nu vrea ajutat. Şi îl înțeleg. Are nevoie de mai multe şi s-au adunat..

Vrei, dar nu poți

Cred că şi tu care citești acum înțelegi cum e. Te pui în pielea mea şi știi că e dificil să găsești o rezolvare. Știi că uneori vrei să fii așa cum ți-ai propus, dar nu poți. Impulsul de moment e altul. Eu n-am țipat, dar nici nu am reacționat așa cum trebuia. Poate am vorbit mai ferm, mai tare şi poate tot din cauza plânsului din cealaltă ureche aş fi ridicat şi mai tare vocea.

Mă simt o mamă rea dar cu un soț minunat şi un tată implicat. El m-a salvat. Mi-a dat acel timp în care să trag aer în piept şi apoi să vin să cer o îmbrățișare. Ce multe poate face o îmbrățișare..

Acum sunt liniștiți şi odată cu ei mă relaxez şi eu. Voi uita. Sunt sigură că peste o lună nici nu o să îmi mai treacă prin gând că sunt o mamă rea şi nici că nu pot face mai mult. Sunt sigură că toate regretele de acum vor fi o lecție care mă va face să merg mai departe.

Așa suntem noi, mamele. Puternice. Şi emotive. Poate şi dificile uneori.

Va fi bine..

Facebook Comments
Regula este că mâncăm înghețată doar duminica
Câteodată e înfipt adânc în realitate, câteodată e desprins din povești

1 Comment

  • "Nu există copii răi" de Janet Lansbury - recenzie - Emoţii de mămică

    apr. 05, 2019

    Reply

    […] pe drumul echilibrului. Au mereu nevoie de ajutorul nostru, iar drumul nostru până la a deveni furioși trebuie să se oprească cu o limită, nu cu ridicat vocea, pedepse sau alte metode […]

Lasă un răspuns