Parenting

Pregătiri pentru prima zi de grădiniță

dezvoltare doi ani jumătate

La noi în familie vin zile importante. Eduard împlinește 3 ani şi îi facem ziua mâine. Avem de făcut și pregătiri pentru prima zi de grădiniță. Luni începe!

 

De mult mă gândesc la prima lui zi acolo. Eram tare stresată acum jumătate de an pentru că grădinița pe care am ales-o e una de stat. Cei de acolo merg pe principiul că e mai ușor să se acomodeze copilul dacă părintele pleacă repede. Mai exact: te duci, îl lași şi vii mai târziu după el. Eu nu sunt de acord cu această metodă, însă am avut încredere că îl pot pregăti astfel încât începutul să fie mai ușor.

Nu i-am arătat niciodată lui Edy că sunt stresată că începe grădinița. De fapt nu sunt stresată că începe, ci pentru acomodarea din prima lună. Eu cred că e o etapă foarte importantă din viață şi mă bucur că a ajuns până aici. Ştiu că îl va ajuta în dezvoltare şi că îi va prinde foarte bine schimbarea. Avea nevoie de asta şi eu sunt conștientă.

Pregătiri pentru prima zi de grădiniță

I-am vorbit mult despre cum va fi. La început la modul general, acum deja discutăm detalii. Mi se pare că s-a schimbat mult şi așteaptă acest moment. E mai sociabil, înțelege mult mai bine ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Acum câteva zile am mers pe la grădiniță să pun câteva întrebări. Mi s-a părut mai ok să merg înainte, când nu e lume şi îmbulzeală. Am vrut să aflu detalii pentru ca să pot să îi povestesc şi lui. Îl ajută să ştie despre doamne, despre program, despre cum se vor desfășura lucrurile.

Am urcat doar eu inițial dar întâmplarea a făcut să fie şi educatoarele acolo. Făceau curățenie şi mi-au zis că vor să îl cunoască pe.. Gabriel. Așa a zis Edy că vrea să i se spună la grădiniță. L-am luat apoi şi pe el şi mi s-a părut foarte relaxat şi entuziasmat. A fost diferit de cum îl știam eu că se comportă în locuri noi, cu oameni noi.

Eu nu le cunoșteam pe educatoare.

Am găsit administratorul care mi-a zis grupa şi m-a dus sus să îmi arate sala. Așa ne-am întâlnit. Mi s-au părut drăguțe. Una mai tânără, una mai în vârstă. Cea tânără mi s-a părut mai înțelegătoare, cealaltă mai severă.

Am discutat câte ceva despre îmbrăcăminte, ce avem de adus, cum vom ști ce mai e nevoie. Am aflat că va fi şi o ședință curând, am văzut unde și cum vor ține hainele.

Ne-au arătat baia şi a fost bine că am văzut cum e acolo. Lui Edy îi era frică mai demult să stea pe wc fără reductor așa că a fost bine că l-am pus în temă despre cum va fi.

Lui îi plac utilajele și se identifică cu ele. Uneori îmi spune că grădinița de fapt e o stație de betoane şi copiii sunt betoniere. Înainte doar așa voia să vorbim despre ce e acolo. Acum e mult mai relaxat şi cred că se va descurca foarte bine.

Am cumpărat niște abțibilduri cu utilaje să îi lipim pe umeraş, pe sticla cu apă şi pe ce mai e nevoie. I-am arătat cum vor sta în coloană câte doi şi asta încă e o problemă pentru el. Zice că nu vrea să stea așa, dar măcar știe că asta urmează şi poate se răzgândeşte.

I-am luat papucei de schimb, pijamale, i-am zis că va dormi la amiază într-un pat mic şi de fiecare dată când eu îi povestesc şi spun pătuț mă corectează şi spune pat. Nu mai e bebeluș 😄.

Sper să fie totul frumos şi relaxant şi să vin cu postări frumoase de la grădiniță. Până atunci îl sărbătorim pe Edy.

La mulți ani puiule!

Facebook Comments
Prima zi de grădiniță cu emoții şi plâns
Regula este că mâncăm înghețată doar duminica

1 Comment

  • Prima zi de grădiniță cu emoții şi plâns - Emoţii de mămică

    sept. 11, 2017

    Reply

    […] să aibă răbdare să asculte părinții şi să facă o listă cu lucruri importante. Noi am fost la grădiniță cu câteva zile înainte. Educatoarea ne-a sfătuit să îl punem să ne aducă lucruri şi să îl amenințăm că dacă nu […]

Lasă un răspuns