Produse, cumparaturi, review / Sarcina, maternitate si nastere

Poți avea siluetă frumoasă după două naşteri?

silueta frumoasă dyfashion rochii ocazie

Mi-am dorit să fiu o mămică cu siluetă frumoasă. Am vrut să pot purta pantaloni mulați chiar şi după două sarcini şi să îmi stea bine cu ei. Am dulapul plin de rochii de ocazie pe care nu vreau să le arunc. Îmi plac şi vreau să le port la diferite evenimente.

silueta frumoasă dyfashion rochii ocazie

Aveam şi vreo cinci perechi de pantaloni pe care după a doua sarcină nu mai reușeam să îi ridic mai sus de genunchi. Când se adună kilograme te gândești că le dai jos, însă când să le dai.. pare imposibil. E greu să te simți mare, să nu te încapă hainele, să nu te mai ajungă cizmele la pulpă. Nu mai zic de colăceii inestetici, de aplecat, de oboseală din orice. 

N-am fost niciodată grasă şi cred că nici nu m-aş fi împăcat cu ideea să rămân cu zeci de kilograme. M-ar fi deprimat oglinda, mi-ar fi dispărut încrederea în mine. Poate nu sunt eu o fashionistă machiată sau cu unghiile făcute în fiecare zi, dar am nevoie să mă simt bine în corpul meu. Să am mobilitatea necesară pentru activitățile noastre zilnice.

La prima sarcină a fost ușor. După o lună jumătate de la naștere arătam mai slabă ca înainte. La a doua a fost greu. Am luat 25 de kilograme. Nu s-au adunat fără știrea mea, asta e clar. Am mâncat mult, târziu și am exagerat cu dulcele. V-am mai zis asta.

Acum mă simt în sfârșit bine când mă uit în oglindă. După 7 luni am reușit să văd pe cântar ceea ce mi-am dorit. S-au evaporat cele 25 de kilograme iar eu încap şi în pantalonii roșii şi în rochiile preferate. Probabil îmi vin şi colanții cei strâmți.

Nu am ținut dietă!

Nu cred în diete. Prefer să am răbdare, să reglez din alimentație şi să scad treptat până la normal. Nu dau metabolismul peste cap, asta înseamnă că nu iau în greutate după aceea decât dacă îmi fac de cap cu mâncarea. Alăptez, asta înseamnă că am avut o alimentație echilibrată cu destule grăsimi.

Ştiam că m-a îngrășat mâncatul seara şi dulciurile așa că la asta am renunțat. La început 100%, apoi am mai făcut excepții. Greutatea stagna câteva săptămâni apoi iar scădea cate puțin. Am mâncat orice, inclusiv carne de porc, pizza sau cartofi prăjiți, dar asta se întâmpla foarte rar.

Am avut răbdare şi mi-am dorit să mă văd ca odinioară, altfel poate nu reușeam. Am deja un copil mare pe care vreau să îl învăț să mănânce ca să trăiască, nu să trăiască pentru mâncare. Mi se pare foarte important să aibă o alimentație corectă.

Deci, după două sarcini se poate avea siluetă frumoasă?

Da, se poate dacă vrei asta cu adevărat. Țin minte că aveam la serviciu un coleg care îmi zicea tot timpul că soția lui nu poate slăbi. Zicea că după sarcină a acumulat foarte mult în greutate şi parcă şi apa o îngrașă acum. După o vreme și-au pus în gând (şi colegul meu şi soția lui) să nu mai mănânce seara după ora 19. După două luni nu îi recunoșteai. Trageți voi concluziile.

Deci da, se poate. Oricine poate, dacă vrea!

Pe curând!

Facebook Comments
Ce pretenții ridică o geantă din piele
Aşa stăm noi în cort în fața casei

No comments

Lasă un răspuns