Diverse / Povestiri din viata

Suntem norocoşi că îi avem sănătoși

norocoşi că îi avem sănătoși

Astăzi m-am întâlnit cu o fostă colegă de școală. Știam că are copil, ne mai văzusem şi în anii trecuți în oraş, dar fugitiv. Probabil copilul ei era de vârsta lui Edy. Ne-am salutat şi am zâmbit una la alta și ne-am apropiat să vorbim. Ea era foarte slabă şi albă la față, nu cum o știam eu. Părea obosită. Ea nu ştia că am doi copii.

S-a maimuțărit la Ioana şi îi vorbea cu mare drag. Se cunoștea că se pricepe la joacă. Copilul ei era în brațe și se tot trăgea să prindă lucruri. Mi-a văzut telefonul ieșit puțin din buzunar şi a tras de el. I-am zâmbit și i-am arătat ce e, l-am întrebat dacă îi place dar nu a părut că înțelege. Nu s-a uitat la mine, abia dacă își putea ține capul drept. Purta bavețică. Mi s-a părut ciudat, dar am zis că cine ştie.

Colega mea a râs că sunt super dotată cu ghiozdănelul şi sticla de apă prinse după gât. Eram doar eu cu copiii și na.. ei au nevoie de hanorac, poate șervețele, pampers, după caz. Eu am de toate la mine. I-am zis că Ioana are 7 luni jumătate şi că Edy face 3 ani, iar ea mi-a zis de al ei că are 2 ani jumătate.

Apoi am plecat. M-am uitat spre ei şi a dat copilaşul jos din brațe. Nu putea sta singur în picioare, abia învăța să meargă.

Când am văzut asta, mi-a venit să plâng.

Nu știam că are probleme. Nu mi-a zis, nici nu a lăsat să se înțeleagă. Era senină la față, deşi istovită. Nici nu vreau să mă gândesc cât de greu îi este. Vorbea așa frumos şi râdea atât de mult, încât cred că a învățat să se bucure de fiecare secundă.

Văd atâtea răutăți în fiecare zi.

Văd lume care se plânge din nimicuri.

Văd părinți care nu ştiu să prețuiască clipele petrecute lângă copiii lor…

…iar unii își dau ani din viață să își vadă copilul în picioare.

Ar trebui să ne gândim că unii copii nu zâmbesc. Alții nu pot merge. Probabil sunt mulți care nu şi-au auzit niciodată copilul vorbind sau care își mai văd copilul zâmbind… doar în poze.

Oare nu ar trebui să prețuim fiecare clipă?

Oare nu ar trebui să ne bucurăm de fiecare lucru mic?

Oare sănătatea nu e mai importantă ca orice?

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se gândească la ceea ce are, să zâmbească şi să spună „Mulțumesc!”. Este important orice în viață!

Şi da.. suntem norocoşi că îi avem sănătoși!

Facebook Comments
Plânge când îl duc la grădiniță. Mi-a zis că îi e greu acolo..
Am revenit acasă, după aproape trei săptămâni de vacanță

1 Comment

  • avatar image

    Monica

    sept. 03, 2017

    Reply

    Cand vorbeste cu parinti care au copii mici, tata are o vorba: "bucurati-va de aceste momente! Nu se mai intorc niciodata." Sper ca totusi copilasul prietenei tale sa nu aiba probleme prea mari si sa-si revina in timp. Am avut un vecin care pana la 3-4 ani abia daca silabisea un cuvant si abia daca mergea. Dar acum e OK :) Pup :*

Lasă un răspuns