Activitati si jocuri

Zile pline de emoție la început de grădiniță

Vin momente în viață în care îți dorești să stai în pat, cu o pernă în brațe şi să plângi până când toate emoțiile își găsesc drum spre alte direcții. Când se adună atât de multe încât vrei să schimbi lumea, sistemul şi să vezi luminița de la capătul tunelului. Aşa m-am simțit eu azi. Prăbușită. Au venit şi la mine aceste momente.

E a treia zi de grădiniță. Puterea mea din prima zi a început să se epuizeze.

Pe zi ce trece sunt mai sensibilă și mai încărcată de tot felul de gânduri. Îmi tot zic că va fi bine şi că poate peste câteva luni voi zâmbi când îmi voi aminti de aceste zile. Nu ştiu prea multe detalii de acolo şi am senzația că nimic nu e bine, că el suferă prea mult. Probabil ar trebui să fiu mai optimistă.

Ieri l-am dus mai ușor decât în prima zi şi astăzi mai ușor ca ieri. Nu plânge mult când ne despărțim acolo, îl simt puternic, doar că nu simt că îi face vreo plăcere că merge. Cel mai mult mă doare că Edy face lucrurile astea doar ca să mă bucure pe mine şi rezistă doar pentru că vin să îl iau.

Primele două zile au fost grele şi pentru el şi pentru noi.

El pleca stresat, noi ne gândeam la emoțiile lui. Nu s-a atins de jucării, nici de copii, se izolează. Partea bună este că a mâncat câte ceva şi a dormit. După prima zi am vorbit mult cu el seara. Am încercat să îl ajut cumva să treacă peste frică și mi s-a părut că a funcționat. Ieri nu ne-a mai dat așa mult detalii ca după prima zi dar a fost la fel de sensibil.

Aseară când am discutat mi-a zis că ar vrea să își facă prieteni. E reticent, pentru că majoritatea au fost anul trecut şi acum se cunosc şi se joacă împreună. Îi este greu să se apropie de ei, dar eu mă bucur că măcar își dorește. Va veni şi acea clipă.

Astăzi când l-am luat acasă avea o dungă mică roşie pe față.

Inițial nu a vrut să îmi spună ce s-a întâmplat. Eram supărată, pentru că în mintea mea erau doar griji. Mi-a zis apoi că îi curgeau lacrimi şi a dat cu capul de scăunel. Probabil a vrut cineva să îl ia în timp ce plângea, a opus rezistență și a dat cu capul.

Toată ziua am fost necăjită de cum decurg lucrurile dar mi-am mai revenit când a zis că a pictat. A zis că avea o foaie cu o betonieră şi a pictat cu roșu. Am întrebat ce aveau pe foaie ceilalți copii şi a zis că ei aveau foile albe. Mi-am dat seama că el doar şi-a închipuit că era acolo utilajul.

Astăzi am dus o jucărie la grădiniță. I-am zis că se pot juca cu ea și alți copii, ca să nu iasă scandal. A stat lângă un băiețel şi au „împărțit” jucăria, dar nu știu dacă apoi s-a mai jucat cu cineva.

Doamna mi-a zis ca Edy a încercat să plece pe scări

Cerea doamnelor să mă sune şi apoi a încercat să plece. Cred că asta mă doare mult. În loc să se gândească la activitățile lui, el caută soluții să plece. Nu știu ce să îi spun ca să fie bine.

În seara asta l-am asigurat că voi veni după el tot timpul şi că nu e nevoie să ceară să fiu sunată. Mi se pare că mințindu-l că eu repar mașina sau că e stricat telefonul (aşa i-au zis doamnele) îi face mai mult rău. Poate că el se gândește că nu o să vin pentru că cineva a uitat să mă anunțe. I-am zis şi o poveste cu un utilaj care a plecat de la stația de betoane şi părinții când l-au căutat nu l-au mai găsit. Sper să fi înțeles să nu plece.

Emoțiile mele sunt multe. Câteodată mă simt foarte nervoasă, neputincioasă şi mi-aş dori să am la îndemână cuvinte magice. Să îi spun două vorbe şi de a doua zi să fie totul bine. Dar nu se poate așa..

M-a întrebat dacă mâine merge iar acolo. I-am zis că da şi nu a zis nimic. Ştiu că nu vrea, dar mă tot gândesc că poate până la urmă va fi bine.. Pare resemnat.

Când îl luăm de la grădiniță mergem în locuri care îi plac mult, petrecem timp minunat și seara e super fericit şi relaxat. Poate așa înțelege că îl iubim şi că grădinița e ceva frumos, nu o pedeapsă..

Pe curând!

Facebook Comments
Versuri cu utilaje pentru un pasionat de utilaje
Aşa stăm noi în cort în fața casei

1 Comment

  • Septembrie. Luna aceea în care o luăm pe la capăt - emotiidemamica.ro

    sept. 01, 2018

    Reply

    […] de altă parte… începe grădinița și probabil voi bifa un alt capitol al poveștii noastre. Nu am emoții cu prima zi, cu doamnele […]

Lasă un răspuns