Povestiri din viata

Au trecut zilele grele?

zilele grele

Zilele mele din ultimele două săptămâni au fost cam ca linia de pe electrocardiograma. Cand credeam că mă ridic şi văd luminița de la capătul tunelului, buf! Eram din nou jos. Dacă au trecut zilele grele… încă nu ştiu. Copiii par mai bine, eu sunt veselă, deci în principiu aş crede că da. Dar nu știu ce urmează.

Când am ieșit din spital cu cei mici credeam că e gata. Aveau tratament potrivit, ce se mai putea întâmpla? Însă, după vreo două zile, Ioana a avut o noapte în care a tuşit. Avea muci în gât şi s-a înecat. De fapt a fost mai mult decât atât. I s-a blocat limba în gât și nu mai putea respira. Deloc. Se blocase. Am ridicat-o, am bătut-o pe spate, nu respira. Am tras-o de limbă şi pur şi simplu am auzit cum a intrat aer.

Am tras o spaimă mare, de parcă nu îmi ajunsese convulsia lui Edy. A trebuit să îi văd pe amândoi în postura în care mă gândeam că îi pot pierde. Poate că am fost pusă la încercare.. cine ştie.

Au mai trecut câteva zile, tratamentul își făcea efectul.

I-am dus iar la control şi erau foarte bine. Totuşi, a doua zi după, Ioana a început să facă febră 39. O luam de la capăt?Avuseseră 10 zile de antibiotic, de unde iarăși febră?

Am mers la urgență şi ni s-a recomandat să facem investigații. Scaunele ei nu erau tocmai bune şi în final am aflat că are un virus. Adenovirus. Nu se tratează cu antibiotice. Am primit picături şi un sirop.

Ne chinuim în fiecare zi cu tratamentul. De bunăvoie nu le ia, așa că încerc pe cât posibil să fac lucrul acesta cât mai ușor. Un mililitru de sirop, puțin sân, vorbit… şi trece.

Per total suntem bine. Nu ştiu ce urmează şi dacă pot trage linie. Ieri Edy a tușit de mai multe ori. Nu tuşea ca şi cum ar fi răcit, nu ştiu ce avea. I-am pus ser în nas pentru că m-am gândit că umiditatea din casă e problema şi parcă s-a văzut o îmbunătățire. Azi sper să nu o luăm de la început :(.

Voi ați scăpat de răceală la trecerea asta de la cald la frig?

Facebook Comments
Astăzi, universul meu e altul. Am doi copii în jurul cărora se învârt toate gândurile mele
Am mers iar la urgență. Voiam neapărat să o vadă un medic

No comments

Lasă un răspuns