Nou nascut si bebelus

Punem bebelusul sa stea intre perne?

Sa stea intre perne

„Punem bebelusul sa stea intre perne?”. Aceasta este o intrebare pe care mamicile o adreseaza des. Chiar si eu ma intrebam cand va fi momentul potrivit. Nu stiam cum e mai bine, dar stiam ca in jurul varstei de 6 luni, bebelusii deja dau semne ca vor sta curand in fund.

Ceea ce am invatat eu de cand sunt mama, este ca sunt copii care stau mai tarziu si sunt care stau mai repede. Nu trebuie sa ne speriem daca bebelusul a trecut de 6 luni si inca nu da semne ca va sta curand. Nici nu stiti cat poate evolua el in doua-trei saptamani. Totusi, in cazul in care ne sintim stresati in aceasta situatie, putem lua legatura cu un pediatru.

Punem bebelusul sa stea intre perne?

Nu este obligatoriu sa facem asta. Bebelusii isi dezvolta singuri musculatura si evolueaza in asa fel incat, atunci cand sunt pregatiti, stau singuri in fund. Unii parinti fac acest lucru de la 3-4 luni, ca sa grabeasc acest proces, insa nu e indicat. Statul stramb cand muschii inca nu sunt dezvoltati, le poate afecta coloana vertebrala.

Exista copii care de la 3 luni incep sa doreasca sa stea mai sus, sa se ridice. Inca nu e ok sa ii asezam in fund, la 90 de grade, dar putem să ii sustinem un pic mai sus cate putin, fara sa stea intre perne. Cu timpul, vom vedea ca evolueaza. Totusi, eu cred ca lasat pe pat intre perne sa isi sustina tot corpul, singur, e prea devreme pentru varsta lui.

Cand au stat copiii mei?

Edy a stat bine abia la 7 luni jumatate. Pana atunci statea cumva cocosat in fata, dar nu imi faceam griji, pentru ca si capul l-a tinut mai greu. Asa a fost ritmul lui de dezvoltare, mai lent. Il puneam intre perne destul de rar. Preferam sa il sprijin de mine si imi era mai usor sa exersez cu el.

La implinirea a sase luni nici nu vroia sa stea intre perne, dupa aia se enerva ca nu-i convenea pozitia. Nu l-am chinuit, l-am lasat sa ceara el cand vrea. Apoi, daca il tineam pe spate, ma „anunta” ca vrea sa se ridice, asa ca pur si simplu a inceput sa isi ceara statul in fundulet.

Ioana a stat un pic mai repede, la 6 luni si ceva. Nu am pus-o nici pe ea sa stea intre perne. Cand a fost momentul, s-a intamplat. Apoi au inceput sa se ridice singuri din pozitie culcata in fund si s-au dezvoltat frumos in continuare.

Tu cum ai procedat? Cum intentionezi sa procedezi?
Facebook Comments
Dacă tunzi bebelușul, i se îndeseşte părul?
Ioana are două luni

No comments

Lasă un răspuns