Diverse

„Am făcut așa, ca mami”. Da, mami uneori își roade unghiile

Copilul roade unghiile

Am mâncat toți și eu am rămas în bucătărie să mai strâng una alta. Ei au plecat în sufragerie și se jucau. Îmi aud soțul: „Te deranjează ceva? Îți pot aduce o unghieră”. Edy zice: „Nu. Am făcut așa, ca mami”. Da, mami uneori roade unghiile.

A venit soțul și mi-a arătat cum făcuse și am zâmbit tâmp, ca atunci când zâmbetul nu e ceva de bine. Nu sunt deloc mândră de obiceiul acesta. Toată viața a fost lucrul care m-a deranjat ce mai mult la mine.

Când eram mică mi-am ros mult unghiile. Aproape că nu exista zi în care sa nu mă doară ceva pe acolo. Erau mâncate din carne, exfoliate și vai de ele. Vreo doi ani am avut extensii și obiceiul a trebuit să dispară. Aveam unghii frumoase și îngrijite. Acum le mai bag în gură, nu să le rod. A rămas un reflex probabil, dar am tendința să mai rup și din ele.

Eu mi-am ros unghiile de plictiseală, de nervi, de stres sau că era o pieliță mai lungă, că mă deranja nu știu ce etc. Am de gând să revin iar la extensii. E soluția cea mai bună pentru mine și cred că și pentru Edy. Nu vreau să ducă obiceiul atât de mult cum a dus la mine.

Când Edy avea vreo 2 ani am observat că și el își roade unghiile uneori

Observam că face asta dacă trebuiau tăiate unghiile. Îl deranjau lungi. Nu îi ziceam „de ce bagi în gură?”, „nu băga” sau „să nu te mai văd”. Eu cred că cicăleala asta te provoacă să rozi tot mai mult. Îl întrebam dacă îl supără ceva la unghii și verificam dacă sunt probleme. M-am obișnuit să îi tai unghiile des și să nu apuce să îl deranjeze.

Acum el nu își roade unghiile. A scăpat de obicei, dar probabil mai are reflexul să bage în gură, ca și mine. Mai rupe pielița sau dacă îl enervează ceva acolo.

Probabil nu ne gândim cât îi influențează pe copii comportamentul nostru. Nici nu realizăm câte obiceiuri rele avem pe care nu ne dorim să le vedem la ei…

Ne enervează când ei ridică tonul sau folosesc cuvinte anume dar de fapt tot la noi aud și văd tot felul. Nu ne place să o recunoaștem, dar copiii chiar sunt oglinda părinților.

Copilul tău ce obiceiuri a preluat de la tine?

Pe curând!

Facebook Comments
Aniversarea de un an și tăierea moțului
Suntem norocoşi că îi avem sănătoși

2 Comments

 • avatar image

  adinafmwl

  nov. 26, 2017

  Reply

  Eu nu am observat inca nimic :) doar incercari de a imita ce spun, diverse fete pe care le fac :)

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   nov. 27, 2017

   Reply

   Ce frumos ca a inceput sa imite . Scapă la vorba de acum, ai cu cine te intelege

Lasă un răspuns