Povestiri din viata

Despre cum s-a manifestat infecția cu Adenovirus la copiii mei

Infecția cu adenovirus

Puțini dintre noi, cei care nu avem cunoștințe medicale, știm despre Adenovirus. E un virus care e întâlnit des la copii, provoacă viroze și afectează în special partea respiratorie și/sau cea digestivă. Nu se tratează cu antibiotic, dar se confundă des cu alte afecțiuni.

Eu am aflat de curând despre Adenovirus, de când ambii mei copii l-au contactat.

Vreau să știi că ceea ce citești în acest articol este doar experiența noastră. Nu sunt medic, lucrurile care s-au întâmplat au fost cazul copiilor mei, iar la alți copii poate fi diferit.


După ce am fost internată cu ei în spital (fusesera răciți), am ajuns acasă. Aveau tratament cu antibiotic, așa că scaunele un pic mai apoase ale Ioanei nu m-au împacientat. Mânca doar sân și supă, mi se părea normal să fie așa. Ușor ușor i-a pierit și pofta de supă, dar credeam că o să ii iasă dinții.

Au terminat tratamentul (10zile) și am mers la control. Ioana mai avea ceva muci, dar în rest era totul bine. A doua zi însă, a făcut febră 39.2. Nu înțelegeam de ce. Am vorbit cu medicul pediatru și mi-a zis ce să îi dau, iar dacă febra persistă ne revedem.

Două zile a fost totul bine din nou, apoi iar a revenit febra. Era seara și răceala îi trecuse. Nu mai vedeam motive de febră. M-am gândit iar la dinți, dar febra părea cam mare. Știam că a fost văzută de medic și nu are nimic în piept sau gât. Mă gândeam la infecție urinară. Nu puteam aștepta până a doua zi, așa că am mers la urgență. Medicul de gardă mi-a zis că e posibil să fie erupție dentară, dar să investigăm scaunele.

I-am făcut a doua zi analize și a ieșit că are Adenovirus.

Mi se părea ciudat că a ieșit virus, mai ales că ea nu vomita și avea doar 3-4 scaune pe zi. Citisem pe internet tot felul de lucruri și parcă nimic nu se potrivea. Dar na, așa e cu diagnosticul pe internet. Tratamentul pe care ni l-a dat a fost mai mult pentru a normaliza flora intestinală, pentru a o echilibra.

Fiul meu fusese foarte ok după ce am venit din spital. El își revenise complet, mânca bine. Am făcut tot posibilul să evit transferul Adenovirusului. Mă spălam pe mâini continuu, dădeam cu spray antibacterian prin cadă și chiuvetă toată ziua, dar se pare că asta nu a ajutat. Se transmite și viral.

După câteva zile a început să tușească. Se întâmpla rar în prima zi, dar a doua zi s-a accentuat. Am mers la medic din nou și diagnosticul a fost de bronșită acută. Mi-a dat un tratament cu aerosoli, sirop și niște picături. I-am zis că sora lui a avut Adenovirus și m-a asigurat că tratamentul acesta e ok și dacă se confirmă virusul.

Scaunele lui erau rare, nu zilnice, probabil un pic mai moi decât în general. Nu îl durea nimic, dormea normal. Mă gândeam că a contactat și el virusul, dar nu aveam o confirmare.

A fost într-o zi mai galben la față, apoi a făcut și el febră. Am urmat tratamentul pentru bronșită și am adăugat și medicamentele pe care le luase Ioana, cele pentru a echilibra flora stomacului.

A doua zi am dus probă de scaun și s-a confirmat și la el Adenovirus.

A avut o zi în care a fost subfebril. Temperatura nu a urcat mai sus de 38.3 așa că nu i-am dat antitermic. Apoi s-a oprit febra, tusea scădea și mă gândeam că gata, a trecut greul. Dar nu, nu a fost așa. Pe timpul nopții trecute și azi dimineață a fost din nou subfebril. Nu știu ce urmează, deocamdată aștept să văd. A fost diferit față de la Ioana. Corpul lor a reacționat diferit.

Acum e vesel și liniștit. Sper să fi trecut toate..

Pe curând!

Facebook Comments
S-a reîntors la grădiniță. Sper să nu îl mai țină iar răceala acasă
Astăzi, universul meu e altul. Am doi copii în jurul cărora se învârt toate gândurile mele

1 Comment

  • Am devenit mama care merge la spital la primul muc - Emoţii de mămică

    nov. 06, 2018

    Reply

    […] spitalizare, pneumonie și Adenovirus , a mai urmat cu Ioana internarea cu laringită, timp în care Edy avea febră acasă. Drept să […]

Lasă un răspuns