Povestiri din viata

Despre vaccinuri și părerile pro și contra

Vaccin vaccinurile

Dacă ești părinte, sigur ți-ai pus problema, măcar odată în viață, dacă să alegi să faci vaccinuri copilului. Te-ai întrebat dacă acestea sunt bune sau dacă ar trebui să le refuzi vehement. Există o gramadă de grupuri pe Facebook, forumuri, site-uri, pe care acest subiect e dezbatut din nou și din nou și din nou.

Eu nu sunt medic, nu sunt nici biochimist, nici nu am informații cu privire la modul în care se produc vaccinurile. Dar sunt părinte și a fost nevoie să iau decizii. Mi-am pus și eu întrebarea dacă fac bine că îmi vaccinez copiii.

Cred că fiecare dintre noi avem niște convingeri despre vaccinuri

Citim ceva pe net și logica celor scrise ne convinge. Poate avem o rudă sau o vecină care ne spune o întâmplare sau copilul ei pățește ceva care ne întărește convingerile. Sau poate propriul copil ne face să avem o părere anume.

Suntem mulți, împărțiți în două tabere. Cei care sunt de acord și cei care nu sunt de acord. Mi se pare firesc să fie așa. Avem dreptul la păreri și la convingeri. Dar nu înțeleg de ce atâta muncă de lămurire să mai convingem și pe alții ce credem noi?

Poate că se fac bani mulți pe seama vaccinurilor. Poate e o industrie în culise care nu corespunde cu cerințele noastre. Nu avem de unde ști. Dar poate vaccinurile fac și bine. Poate că beneficiile sunt mai mari decât lucrurile ascunse.

Niciunul dintre noi nu deține adevărul. Poate ceea ce e bine pentru mine nu e bine pentru altul. Nu suntem în măsură să dăm sfaturi. Fiecare părinte alege. Că va fi sau nu de acord, treaba lui.

Dacă vaccinarea va deveni obligatorie, va fi pentru că specialiștii vor stabili că asta e cel mai bine pentru populație. Ei privesc problema în ansamblu și pun în balanță riscurile și beneficiile.

Nu, nu mi-aș dori ca efectele negative ale vaccinului să se abată asupra copiilor mei.

Nu mi-aș dori nici ca ei să se îmbolnăvească pentru că nu au fost vaccinați.

Nu mi-aș dori să văd că și alți copii suferă din cauză că eu nu am vaccinat copiii.

Iar lista poate continua…

Ce să facem să fie bine?

Să alegem fiecare pentru propriul copil fără să încercăm să îi convingem și pe alții despre părerile noastre. Oare nu ar fi mai bine așa? Oare nu ar fi mai puțină presiune?

Tu ce crezi?

Facebook Comments
Internați în spital cu laringită
O zi friguroasă petrecută la țară

1 Comment

  • avatar image

    racoltapetru6

    nov. 22, 2017

    Reply

    Și eu cred că fiecare părinte ar trebui să decidă pentru copilul lui. Nu e bine să fie obligați prin lege, mai ales că la noi au fost și mai sunt probleme cu calitatea, cantitatea și modul lor de administrare.

Lasă un răspuns