Povestiri din viata

Internați în spital cu laringită

Sunt internată la spital cu Ioana. Diagnostic: laringită. Tot cred și sper să nu mai avem treabă cu răcelile, dar văd că vin una după alta și nu mai pleacă.

Ioana nu avea nimic aseară. Nici măcar nu am ieșit în oraș pe timpul zilei pentru că Edy avea muci și nu am vrut să îi agravez starea. Toată ziua ne-am jucat și a fost bine.

Aseară mi s-a părut că are un mucușor în nas, așa că i-am pus ser. Până la somn nu a mai dat semne de răceală, așa că am dat vina pe baie, că tocmai se jucase la robinet cât o spălasem.

Pe la 3 dimineața a început să se foiască în pat. Credeam că vrea sân, dar când să sugă, am observat că are nasul înfundat și nu poate trage. I-am pus ser și i-am scos cu batista bebelușului cât am reușit, că nu prea se dădeau scoși. Într-o nară avea albi, într-o nară verzi.

Când am văzut că suge și e totul bine, ne-am băgat la somn. Nu mă așteptam ca după o oră să fie iar înfundată tare. I-am scos iar mucii, i-am pus o picătură de decongestionant nazal și am observat că are o tentativă de răgușeală. Știam că laringita se manifestă urât și repede și mi-era frică de ea. Am zis că poate nu o fi. A mai avut odată o răgușeală slabă care a trecut. De data asta însă era altceva, suna diferit. Nasul nu se desfunda, ma gândeam și la otită și la tot ce se putea întâmpla mai departe.

În zece minute parcă nu mai plângea ea. Se schimbase complet. Era o răgușeală urâtă care venea din interior. Îi era somn și adormea în brațe, dar probabil o durea un pic gâtul. Când se foia parcă gemea, dar cu același sunet urât. Febră nu avea, dar respira le gură și doar în poziție verticală.

Am stat puțin și am cântărit problema. Parcă se auzea prea urât ca să aștept răsăritul soarelui, mai ales că știam că laringita poate duce la sufocare și la febră mare. Se putea agrava din minut în minut.

Pe soț l-am lăsat acasă cu Edy. Am plecat cu ea la urgență cu taxi, pe la 5 dimineața. Diagnosticul dat a fost laringită. Dacă nu acceptam internarea, îmi dădea tratament de luat pe gură. Ioana scuipă cam orice sirop, așa că nu puteam pleca acasă. Era riscant.

După ce ne-am instalat în salon, Ioana deja putea respira. Îi făcuse bine tratamentul din urgență. Nu se mai înfunda nasul, nu mai avea răgușeala aceea înfiorătoare. Medicul care a venit la vizită a zis că a fost bine că nu am mai așteptat. Laringita evoluează foarte rapid. Așa că stăzi am stat toată ziua internate.

Ca să fie meniul complet, Edy era și el subfebril de dimineață.

L-am programat la medic să facă un control. I-a prescris tratament și a zis să îl ținem acasă în luna decembrie. Deci gata cu grădinița pe anul ăsta. Când a ajuns acasă a început febra și la el. Am hotărât să mai cerem o părere, așa că l-a adus soțul și pe el la urgențe.

Edy nu e de internat. Probabil va mai face puțină febră, dar va fi bine.

Gândiți-vă la noi, chiar să fie bine.

Facebook Comments
Ce îți dorești să primești de Moș Nicolae?
Despre vaccinuri și părerile pro și contra

8 Comments

 • avatar image

  Andreea

  nov. 27, 2017

  Reply

  In primul rand multă sănătate.
  Ai făcut f bine că ai mers direct la spital.
  E bine de știut că unele afecțiuni debutează f rapid.Despre laringita chiar habar nu aveam că așa se manifestă.Dar uite, că mama, trebuie sa te documentezi mult și să vezi cum poți acționa pe moment.Apoi fuguța la medic, indiferent de oră.
  Chiar de vor fi acasă în luna decembrie o să fie bine, este o luna frumoasă, cu brad și cadouri ceea ce cu siguranță o sa ii înveselească.Aveti grijă de voi!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   nov. 27, 2017

   Reply

   Da, simt si eu ca am facut bine. Sa stii ca el nu vrea la gradinita. Acolo sta, mananca, doarme, participa la activitati, da acasa zice ca nu vrea sa mearga si nu ii place. Mi-as fi dorit sa il vad la serbare doar. Uneori ma gandesc ca faptul ca nu ii place il imbolnaveste :(. Eu il tin acasa fara prb.. abia astept sarbatorile

 • avatar image

  adndefemeie

  nov. 28, 2017

  Reply

  Vaaaai! Draga de ea. Dragii de voi! Cred ca este ceva prin aer, ca si pitica mea este cu laringita acasa. Cu aceeasi tuse magareasca. Mereu sunt cu gandul la voi.Si cand sunteti bine, si cu nu sunteti mai bine! Sanatate multa!!!!!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   nov. 28, 2017

   Reply

   Si nu ii faci antibiotic? Din cate stiu nu trece altfel...

 • avatar image

  Poteci de dor

  nov. 28, 2017

  Reply

  Of! Sănătate multă micuţilor tăi, să se facă bine repede că e treabă cu atâtea cadouri care-i aşteaptă ;)

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   nov. 28, 2017

   Reply

   Ne da drumul azi acasa dar vin sa fac tratamentul si maine iar control

 • Uneori, să fii părinte e nasol... - emotiidemamica.ro

  oct. 28, 2019

  Reply

  […] în care nici nu mai știm de noi. Nu ne spune nimeni înainte cât de greu trec nopțile cu laringită sau cu febră care nu scade cu antitermic.  Și unde e independența aia pe care speram să o […]

 • De ce fac doar unii copii laringită? - emotiidemamica.ro

  nov. 14, 2019

  Reply

  […] de fiecare dată când a făcut laringită am fost la medic. Prima dată am fost și internate în spital și a primit tratament cu antibiotic. După acel episod am ajuns de câteva ori la urgențe cu […]

Lasă un răspuns