Povestiri din viata

Ce vom face noi de Crăciun?

de Crăciun

Noi ne pregătim de Crăciun, ca toată lumea. Încerc pe cât posibil să păstrez casa măcar locuibilă, dacă nu curată. Vor fi multe zile de sărbătoare în care ar trebui să nu fac prea multe, dar sunt sigură că nu voi sta degeaba. Probabil voi prepara mai puțină mâncare și nu voi pune rufe la spălat, dar în rest nu se știe. Oricând e posibil să văd ceva vărsat și să trebuiască adus mopul sau aspiratorul.

Edy se joacă cu castroanele cu apă, seringi și păhărele mici, de 5 ml în bucătărie, iar după fiecare masă a Ioanei e dezastru. E aproape imposibil să nu curăț zilnic. Uneori curăț de 4 ori pe zi, deci este exclus să las mizerie. În plus, după 4 zile în care să zicem că nu aș strânge firimituri sau jucării prin casă, cred că nu aș mai avea loc să pășesc.

Știu sigur că oglinda de pe hol nu rămâne curată mai mult de câteva ore. Abia am șters-o. Edy parcă are senzori care îl anunță când e curată și imediat se duce și dă cu limba pe ea. Cred că se vede mai interesant „în ceață”, nu știu. Nu am de gând să o șterg și de Crăciun, pot trăi cu asta, la fel și cu geamurile, care deja nu mai sunt curate. El vrea să vadă în fiecare seară becurile de afară. Toți vecinii au pus instalații colorate în brazi și pe case, așa că are ce admira. Nu poate vedea dacă nu stă pe pervaz și fiindcă trebuie să ne arate exact unde sunt amplasate beculețe, pune palmele pe geam.

De Crăciun avem musafiri

Îmi place când vine lume la noi, dar ceea ce mă stresează este legat de jucăriile din camera lui Edy. El este foarte posesiv și uneori nu vrea să îi atingă nimeni lucrurile. Mi-aș dori să fie mai generos, dar deocamdată trebuie să aștept până mai crește.

Câteodată, când îi ziceam că vine cineva la noi, simțeam că se supără că iar intră copii la el în cameră. Îmi și spunea că nu o să dea nimănui utilajele și deși le puneam în altă cameră, nu era destul. Jucăriile celelalte generau conflicte.

Astăzi i-am adus la cunoștință faptul că o să avem musafiri cu doi copii pe care îi cunoaște:

Eu: I-am invitat la noi pe Alexandra, Cosmin și Daniel și pe Andreea, Mihai și fetița lor Sofia. O să vină pe la noi de Crăciun.

El: Sofia? (și se uită la mine zâmbind deși se juca destul de concentrat la masă).

Eu: Da.

Continuă să se joace și după câteva secunde în care se gândește, continuă:

El: Sofia e așa… cam…

Eu: Cum e?

El: E… fluturașică.

Eu: Cum e?

El: E… așa… fluturașică.

Eu: Adică cum?

El: Ca un fluturaș.

Eu: Și îți place?

El: Da.

Probabil vor fi conflicte, dar măcar a fost încântat de musafiri, deocamdată. El spune la fetițe fluturași, de asta Sofia este fluturașică. Sper să fi fost „de bine” zâmbetul pe care l-a afișat când a auzit de ea.

Mâine este Ajunul Crăciunului. Noi nu mergem cu colinda, dar sper să petrecem o zi frumoasa acasă.

Crăciun fericit tuturor! Să vă bucurați de timp frumos petrecut lângă persoanele dragi, să vă relaxați și să simțiți spiritul Crăciunului!

Pe curând!

Facebook Comments
Am devenit mama care merge la spital la primul muc
Am împodobit bradul. De ce am ales să fie artificial?

2 Comments

 • avatar image

  Poteci de dor

  dec. 24, 2017

  Reply

  Crăciun Fericit îţi doresc! Numai bine şi sănătate pentru toţi cei dragi ţie!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   dec. 26, 2017

   Reply

   Craciun fericit si linistit!!

Lasă un răspuns