Povestiri din viata

Am devenit mama care merge la spital la primul muc

gresesc unii Parinti în brațe pe partea stângă

Probabil unele mame vor râde când vor vedea titlul. Acum vreo jumătate de an și eu aș fi râs. Atunci nu eram pățită, acum mi-aș dori să previn sau măcar să iau măsuri la timp. Uneori, a merge la spital la timp, poate ajuta foarte mult.

Am fost și eu o mamă relaxată.

Știam ce să le dau copiilor și nu mă agitam nici măcar la febră. Îmi păstram echilibrul. Ajunsesem de vreo două ori la spital cu ceva minor și rămăsesem cu ideea că e cam traumatizant ce se întâmplă acolo. Consideram că doar cei cu urgențe foarte mari ajung la spital.

Răcelile pe care le-a avut Edy în primii doi ani au fost nesemnificative, probabil ăsta era motivul relaxării mele. Câțiva muci apoși plecau imediat. Nu știam de tuse, febra nu creștea niciodată prea mult, așa că eu îmi păstram echilibrul. Apoi am avut parte de experiența nasoală cu convulsia. M-am simțit foarte vinovată atunci și am rămas cu ceva sechele.

După spitalizare, pneumonie și Adenovirus , a mai urmat cu Ioana internarea cu laringită, timp în care Edy avea febră acasă. Drept să vă spun, nu știu ce viruși au contactat copiii mei, însă eu m-am săturat să îi văd că suferă.

Când credeam că totul e bine și frumos, reapăreau problemele.

Acum Edy încă are tratament pentru otită seroasă medie, făcută tot de la nas înfundat. Ioana își revenise complet după laringită, dar este în plină erupție dentară și imunitatea e destul de scăzută. De ieri are din nou muci. În seara asta mi se părea că plânge puțin diferit față de normal, i se înfundase nasul, așa că am mers să o vadă un medic.

Acum mi s-a schimbat părerea despre spital. Nu mi se mai pare traumatizant. Știu ce mă așteaptă, știu ce voi fi întrebată și ce îi va face copilului, iar asta pe mine mă ajută să fiu mai relaxată. Înțeleg că ceea ce face personalul medical nu e cu rea intenție (de exemplu pus branula sau luat sânge).

Am devenit mama care merge la sptal la orice muc

Da… așa am devenit, dar văd că nu am fost luată în derâdere. Mi s-a părut că toată lumea s-a purtat frumos, iar după aceea eu am fost liniștită că situația este sub control. Mă termină să nu știu ce are copilul.

Ceea ce are Ioana acum este varianta cea mai ușoară de răceală pe care am văzut-o în ultimele 4 luni. Asta mă face să îmi dau seama că în unele situații e bine să fiu mai liniștită.

Înainte îmi era frică de tuse pentru că știam că trece foarte greu. Apoi mi-a fost de febră. Apoi de mucii care dau complicații și nu lasă copiii să doarmă. Acum știu că e foarte bine de mers la medic. Avem mare nevoiede medici.

Nu tratați copiii de pe Facebook sau de pe Internet!

Pe curând!

Facebook Comments
Dorințe pentru anul 2018
Ce vom face noi de Crăciun?

1 Comment

  • Ce medicamente luăm la noi când mergem în concediu cu copiii ? - Emoţii de mămică

    iul. 05, 2018

    Reply

    […] gândeam că mersul la mare îi poate afecta în vreun fel. Oricum, v-am mai zis că eu am devenit mama care merge la medic la primul muc. Așa am considerat că e mai bine pentru ei și cred că a fost o decizie bună. Aș face asta și […]

Lasă un răspuns