Dezvoltare Ioana

Ioana are 11 luni. E minunată!

Am crescut o mândrețe de fată! Are 11 luni și e veselă, frumoasă și foarte inteligentă. În această perioadă vrea mult în brațe și din cauză că încă nu merge singură e mai greu, dar va veni și clipa mersului și va fi foarte bine.

Râsul ei mă topește. Se uită la mine și cu gurița aceea unde se vede un ciot de dinte râde de îmi vine să o strâng toată de drag. Da, are un dințisor apărut de Moș Nicolae. Al doilea stă și el să apară, dar cred că vine odată cu Moș Crăciun. Se lasă așteptat.

Cum e Ioana la 11 luni?

Mi se pare că a început să înțeleagă foarte multe lucruri și parcă pe zi ce trece e mai inteligentă. Eu îmi dau seama mult mai ușor de ce plânge (față de atunci când era bebe mic), iar asta e grozav. Diferența este că acum sunt mai multe frustrări. Dacă o iau de undeva unde îi place, plânge. Plânge și dacă nu ajunge undeva, dacă nu o duc în brațe ci pe jos când ea vrea musai în brațe, plânge dacă tati (feblețea ei) iese din cameră fără ea și tot așa.

În general e veselă și noi cam știm ce vrea și când. O înțelegem de cele mai multe ori, așa că evităm multe reprize de plâns.

A învățat că întrerupătorul aprinde becul și telecomanda aprinde tv. Știe de pisică și câteva lucruri din casă (bradul, globul pământesc, ceva jucării, o mascotă etc). Face „pa”, bate din palme si încearcă să târâie mașinuțe prin casă. Imită cam orice, de exemplu jocul cucu bau. Când spunem unele cuvinte, folosește intonația noastră pentru a le repeta și ea.

Vrea să facă tot ce face Edy, vrea să meargă peste tot pe unde merge el. Râde când îl vede și ar vrea să se joace împreună, doar că uneori el nu o primește în jocurile sale.

Merge susținută și îi este frică dacă o țin doar de o mână. Se lasă jos imediat. Dacă suntem pe pat stă mult „copăcel” și apoi cade, dar o ia de la capăt cu exersatul statului.

Mănâncă?

A început să fie un pic mai bine cu mâncarea. Deschide gura, a învățat să mestece și cantitatea pe care o înghite e mulțumitoare. Deci da, are zile în care mănâncă.

Eu aștept varsta de un an și să o văd că merge. Oricum, e minunată, să știți!

Pe curând!

Facebook Comments
Ioana a împlinit un an. Cum e la această vârstă?
Ioana a împlinit zece luni. Iată cum se dezvoltă

2 Comments

 • avatar image

  Poteci de dor

  dec. 23, 2017

  Reply

  Abia aştept să ne spui când va începe să stâlcească cuvinte :) Să-ţi fie sănătoşi şi să aveţi sărbători fericite!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   dec. 26, 2017

   Reply

   Si eu astept!! Multumim!

Lasă un răspuns