Povestiri din viata

Moș Nicolae din 2017

Moș Nicolae

Știu că Moș Nicolae a venit de două zile, dar am amânat articolul pentru că m-am simțit rău. Am răcit și deși luam antibiotic de câteva zile, am făcut febră și m-a durut capul foarte tare. Astăzi m-am simțit mult mai bine. Sper să îmi revin de tot.

În ghetuțele noastre a venit Moș Nicolae cu daruri, ca la toată lumea. Multe dulciuri, fructe și jucării au umplut încălțările care așteptau pregătite la ușă. Edy le-a curățat pe toate.

Deși voiam să îl las să își creeze singur povestea cu Moșul care aduce daruri, a fost inevitabil să nu vorbesc despre asta. Nu i-am zis pe unde vine și cum, dar i-am citit o legendă unde zicea că Moș Nicolae se uită pe geam dacă cei mici dorm și le lasă cadouri. Anul viitor probabil o să mă întrebe mai multe lucruri și o să văd atunci ce variante găsesc.

I-am povestit că e bine să avem încălțămintea curată când primim cadourile și i-am dat un șervețel umed să își curețe ghetele. După ce le-a sters pe-ale lui, le-a luat și pe ale surioarei și pe ale noastre. Le-a aliniat și le-a pregătit pe toate. A doua zi dimineață s-a trezit devreme.

Ca prin vis l-am auzit: „mami, a venit Moș Nicolae?”.

Venise. Am plecat împreună să vedem. El își dorise jucării (trenuri) și dulciuri cu o seară înainte. Nu a mai ținut cont de lista pe care a făcut-o nu de mult. A deschis ușa, și când s-a uitat spre încălțări, a stat vreo 30 de secunde blocat. Era întuneric, nu știu dacă a văzut ce e acolo, dar s-a întors și a zis: „a adus și fructe!”

Cred că a inspectat ce era acolo deși nu se vedea mare lucru. Apoi a aprins lumina și a găsit trenuri. Asta l-a mulțumit, drept urmare a aliniat și a plimbat locomotivele toată ziua. De restul lucrurilor nu a mai ținut cont.

Pentru Crăciun vrea o parcare cu mașini.

Abia aștept Crăciunul. O să facem bradul și o să facem listă din nou. Mi-aș dori să fie împachetate cadourile de sub brad, să fie o surpriză atunci când le desface. Cred că va primi parcarea de mașini și multe mașini. Cred că o să le văd toată casa aliniate unele după altele până la parcare, dar m-aș bucura să mai diversifice jocurile.

Am observat că pe măsură ce trece timpul și Edy crește, aceste tradiții încep să aibă o importanță mai mare pentru noi. Asta mă încântă mult, pierdusem spiritul sărbătorilor de iarnă.

Voi ce ați găsit în ghete?

 

Facebook Comments
Am împodobit bradul. De ce am ales să fie artificial?
Crăciunul copilăriei mele

No comments

Lasă un răspuns