Povestiri din viata

Moș Nicolae din 2017

Moș Nicolae

Știu că Moș Nicolae a venit de două zile, dar am amânat articolul pentru că m-am simțit rău. Am răcit și deși luam antibiotic de câteva zile, am făcut febră și m-a durut capul foarte tare. Astăzi m-am simțit mult mai bine. Sper să îmi revin de tot.

În ghetuțele noastre a venit Moș Nicolae cu daruri, ca la toată lumea. Multe dulciuri, fructe și jucării au umplut încălțările care așteptau pregătite la ușă. Edy le-a curățat pe toate.

Deși voiam să îl las să își creeze singur povestea cu Moșul care aduce daruri, a fost inevitabil să nu vorbesc despre asta. Nu i-am zis pe unde vine și cum, dar i-am citit o legendă unde zicea că Moș Nicolae se uită pe geam dacă cei mici dorm și le lasă cadouri. Anul viitor probabil o să mă întrebe mai multe lucruri și o să văd atunci ce variante găsesc.

I-am povestit că e bine să avem încălțămintea curată când primim cadourile și i-am dat un șervețel umed să își curețe ghetele. După ce le-a sters pe-ale lui, le-a luat și pe ale surioarei și pe ale noastre. Le-a aliniat și le-a pregătit pe toate. A doua zi dimineață s-a trezit devreme.

Ca prin vis l-am auzit: “mami, a venit Moș Nicolae?”.

Venise. Am plecat împreună să vedem. El își dorise jucării (trenuri) și dulciuri cu o seară înainte. Nu a mai ținut cont de lista pe care a făcut-o nu de mult. A deschis ușa, și când s-a uitat spre încălțări, a stat vreo 30 de secunde blocat. Era întuneric, nu știu dacă a văzut ce e acolo, dar s-a întors și a zis: “a adus și fructe!”

Cred că a inspectat ce era acolo deși nu se vedea mare lucru. Apoi a aprins lumina și a găsit trenuri. Asta l-a mulțumit, drept urmare a aliniat și a plimbat locomotivele toată ziua. De restul lucrurilor nu a mai ținut cont.

Pentru Crăciun vrea o parcare cu mașini.

Abia aștept Crăciunul. O să facem bradul și o să facem listă din nou. Mi-aș dori să fie împachetate cadourile de sub brad, să fie o surpriză atunci când le desface. Cred că va primi parcarea de mașini și multe mașini. Cred că o să le văd toată casa aliniate unele după altele până la parcare, dar m-aș bucura să mai diversifice jocurile.

Am observat că pe măsură ce trece timpul și Edy crește, aceste tradiții încep să aibă o importanță mai mare pentru noi. Asta mă încântă mult, pierdusem spiritul sărbătorilor de iarnă.

Voi ce ați găsit în ghete?

 

Facebook Comments
Crăciunul copilăriei mele

No comments

Lasă un răspuns