Prima aniversare a copilului este un moment emoționant. La un an, copilul nu mai e considerat bebeluș, știe deja multe lucruri, e foarte curios și are nevoie să exploreze foarte mult. Părinții își doresc să facă din acest eveniment un moment unic și probabil de aceea s-a inventat tăierea moțului.
În unele regiuni ale țării se rupe turta, în alte locuri se taie moțul. La noi nu e cu turtă. E cu moț, tavă și obiecte.
Despre tăierea moțului eu am mai scris, atunci cand primul meu copil a împlinit un an. V-am zis atunci că este o tradiție care nu are legătură cu religia sau cu destinul copilului și se face pentru că așa vor părinții. E un prilej de socializare, de întâlnire, de petrecere sau cum spuneam mai sus, să se deosebească această zi de celelalte.
În ceea ce ne privește, organizarea nu a fost diferită față de ziua lui Eduard. Nașii au îmbrăcat-o pe Ioana într-o rochiță foarte frumoasă, au adus o tăviță personalizată cu un mesaj foarte frumos și au pus pe tavă următoarele: verighetă, cercei, parfum, oglindă, perie, chei de mașină, iconiță, bani, insignă, penson, seringă, pix, carte, ceas.
Moțul tăiat a ajuns într-o cutiuță de lemn pe care o să o punem la păstrare împreună cu alte obiecte de bebeluși :). Probabil fiecare dintre noi are brățările din maternitate, cartonașul cu datele nașterii, un dvd cu botezul etc.
Ioana a ales repede din tavă.
A luat prima dată peria, obiect care a fascinat-o toată ziua, apoi iconița și portofelul. Nu știu dacă înseamnă ceva, însă sunt sigură că o legătură putem face oricând între viața noastră și trei obiecte.
Mesajul de pe tavă a fost: „Orice ai alege în viață, norocul, dragostea și înțelepciunea să te însoțească mereu! Cu drag din partea nașilor”. A fost o zi frumoasă și sper ca următoarele aniversări să fie și mai frumoase, iar ceea ce i s-a urat Ioanei să se îndeplinească.
Pe curând!
No comments