Povestiri din viata

Cum e la noi cu erupția dentară

Erupția dentară

A adormit Ioana. De dimineață a fost ok, dar spre seară a fost agitată și a plâns mult. Era obosită, era normal să fie așa. S-a trezit la 6 și eu cu ea. Am dormit în reprize. De vină sunt dinții și se pare că cei de sus dor mai tare. Am vazut că incisivii centrali de sus au spart gingia. E grea perioada asta cu erupția dentară.

Din câte am observat eu la Edy și acum, fiecare dinte are ritmul lui. Nu știm niciodată ce urmează. Poate că la unul se umflă gingia tare, la unul nici nu îți dai seama când iese. Poate la unul bebe face febră, la altul nu mănâncă nimic o săptămână.

Cum e la noi cu erupția dentară?

Ioana se trezește noaptea plângând de câteva ori. Soluția este sânul, la care adoarme aproape instant. Doamne, ce minune alăptarea asta! Își dă cu mânuțele pe la urechi și la gură și se agită. O doare… dar va trece.

Vrea mult în brațe, extrem de mult, e mai agitată, mai plângăcioasă. Are și multe momente în care se joacă, râde și e veselă, dar când se supără, reacția e amplificată de durere.

Peste câteva zile împlinește un an și va avea patru dințișori. Incisivii centrali de jos au ieșit primii. Deja au crescut puțin și se văd atunci când râde. A fost agitată și atunci, dar nu atât de mult ca acum. Nu a mâncat, a plâns noaptea, dar cel mai mult mă bucur că nu a făcut febră.

La voi cum e cu erupția dentară?

Facebook Comments
Ce faci când nu rezonezi cu părerea altor mame?
Mami, să nu intri!!

No comments

Lasă un răspuns