Dezvoltare Ioana

Ioana a împlinit un an. Cum e la această vârstă?

Un an

Un an. Un an cu bune și cu rele, cu râs, cu plâns, cu greu și cu ușor. Un an plin de emoții și de întrebări, de momente în care am simțit că sunt puternică și momente în care nu am știut ce să fac. Un an plin de urcușuri și coborâșuri. Cred că Ioana nu a simțit toate aceste lucruri. Ea a primit multă dragoste, liniște, căldură și s-a dezvoltat frumos.

Așa a fost anul nostru… Am învățat să o înțelegem, să o iubim, să fim acolo pentru ea. Nici nu mai știu cum era viața înainte de ea, nici nu aș mai vrea să știu…

Cum e Ioana la vârsta de un an?

E fericită. Râde mult, vorbește mult și încearcă să meargă mult. Bineînțeles, așa cum reușește ea acum. Are puține cuvinte pe care le spune (mai mult în limba ei) și de obicei sunt asociate cu lucrurile pe care ni le arată. Nu merge decât susținută, face doi-trei pași singură, dar încă nu are curaj să plece dintr-un loc în altul fără noi. Îi e frică și ne cere ajutorul.

E frumoasă, e deșteaptă, e a noastră ❤. Îl iubește mult pe Edy și îi imită toate activitățile. În fiecare dimineață se trezesc râzând unul la celalalt și asta îmi face ziua frumoasă. La tati în brațe ar vrea să stea non stop și îl caută dacă nu îl vede în preajmă. Râde mult și noi râdem de râsul ei.

Ne cere apă când vrea, zice „papapa”, un fel de „apa apa”. Plânge dacă nu îi iese ceva, dacă vrea în brațe, dacă vrea dusă undeva anume. Plânge la îmbrăcat sau dacă nu o las să facă ceva ce chiar vrea să facă.

Are 4 dinți, adică incisivii centrali. Nu mănâncă mult, dar suge mult. Cred că mai urmează ceva dințișori. Noaptea se trezește destul de des și uneori plângând, dar am noroc că adoarme repede la sân.

Petrecerea de un an și tăierea moțului

Pentru că astăzi este luni, am ales să facem petrecerea de un an în weekend, adica ieri. Am tăiat și moțul, a ales trei obiecte de pe tavă, dar despre asta o să vă scriu în postarea de mâine. A fost frumos și relaxant și m-am bucurat că au fost oameni dragi alături de noi.

Astăzi este ziua ei. Îmi doresc să îi fie viața plină de zâmbete și de iubire. Aș vrea să o știu sănătoasă și fericită și să o ajut să crească frumos.

Să mă țină Dumnezeu sănătoasă să o văd mare. Om mare.

Pe curând!

Facebook Comments
Aniversarea de un an și tăierea moțului
Ioana are 11 luni. E minunată!

1 Comment

  • avatar image

    Poteci de dor

    ian. 23, 2018

    Reply

    La mulţi ani, Ioana! Să fie sănătoasă, drăgălaşa de ea!

Lasă un răspuns