Alaptare / Diverse / Nou nascut si bebelus

Mă ciupește de sân înainte să adoarmă

alaptare in public ciupește înainte să adoarmă Săptămâna internațională a alăptării

O zi de hârjoneală nu se resimte prea mult la cel mare. La cea mică, însă, da. E obosită. E mai plângăcioasă, nu mai vrea să stea singură, vrea doar în brațe. Nu se mai joacă la fel ca de obicei și râde mai puțin. Nu îi mai convine nimic, e clar că este somn.

O iau la pieptul meu și ne așezăm împreună pe pat. Încă e agitată și parcă atunci îi vine iar cheful de joacă. Se ridică, vorbește, se foiește prin pat. Eu stiu că joaca ar agita-o mai mult, așa că o adun din nou lângă mine. Acceptă. Își bagă nasul în bluza mea și cu o mână mă mângâie.

O văd cum trage din sânul plin și cum i se îngreunează pleoapele. Se aude și un „mmm mmm” pe fundal, ca și cum și-ar cânta. Cu mâna încă pipăie. Întâi pe haine, apoi pe sân.

Când dă de piele, mă ciupește ușor din mai multe locuri.

Îi iau mâna în mâna mea, dar ea vrea tot acolo. Se enervează dacă o dau deoparte, așa că îi las mâna unde e, doar că o ating ușor când ciupește. Înțelege mesajul și mă lasă în pace.

Mai stă puțin și iar începe. De data asta mă ciupește cu unghiile și mă doare. Bag mâna mea sub a ei și stăm așa câteva secunde. Pare că adoarme, dar deodată simt cum coboară cu mâna pe burtă. Mai mângâie un pic sau prinde pielea fără să mă doară și adoarme.

Așa se întâmplă uneori când Ioana vrea să adoarmă

O iubesc. Îi iubesc mânuțele, îi iubesc fața luminoasă când adoarme. Iubesc tot la ea, dar nu o pot lăsa să mă ciupească. Are nevoie să se joace cu ceva și a găsit varianta asta. Am ales să nu îi interzic de tot. Toată lumea știe că nu e bine să te pui cu un bebe obosit :). Când a apărut acest obicei, am încercat să o dau deoparte și plângea foarte tare. Așa că am început să intervin ușor, nici să o las, nici să nu o las.

Edy, când era mic, se juca cu celălalt sân. La început nu a fost o problemă, dar pe măsură ce a crescut era din ce în ce mai enervant. Mi-am propus ca pe Ioana să nu o las la celălalt sân. Ea nici măcar nu a avut tendința să atenteze la el, însă a găsit alt obicei.

Mi se pare că de când pun eu mâna a mai scăzut frecvența ciupelilor. Nu se întâmplă la fiecare somn și pare că s-a diminuat ca și durată. Probabil când va mai crește și va avea o jucărie preferată o să i-o pun în brațe la somn, să o poată pipăi și ciupi cât și cum dorește.

Copiii voștri ce obiceiuri neplăcute au la somn și ce ați făcut ca să renunțe la ele?

Facebook Comments
Versuri despre mama - Tu poate nu-ți dai seama ce importantă este mama
Aniversarea de un an și tăierea moțului

No comments

Lasă un răspuns