Povestiri din viata

Unii copii merg cu sorcova ca să aibă ce mânca

Sorcova

Astăzi, pe la ora 9, am auzit soneria. M-am uitat pe geam și am văzut patru copii că au intrat în curte. Erau însoțiți de mamă. Apoi i-am auzit cum cântă și cum se lovește grâul de ușă. Până m-am cotrobăit eu de bani, au terminat de sorcovit.

Am deschis ușa. Mama lor stătea în lateral, ei erau în fața ușii. Se uitau la mine ca niște pui din aceia de găină care știu că urmează să primească mâncare. Așteptau. Erau murdari pe haine, pe față și nu aveau mai mult de 7-8 ani. Au luat banii și când să închid ușa m-au întrebat dacă am să le dau și ceva de mâncare. M-am cutremurat.

Oare câți copii se trezesc în dimineața zilei de 1 ianuarie, când majoritatea frigiderelor sunt pline de mâncare, cu stomacul gol?

Oare câți copii se bazează pe banii de colindă și de sorcova ca să mai trăiască o lună?

Le-am făcut un pachețel și le-am dat. Au plecat în grabă ca să prindă cât mai multe case, dar eu am rămas pe gânduri. Unii copii poate își iau jucării scumpe din ce au primit de colindă, alții se gândesc la ziua de mâine.

În preajma sărbătorilor, toată lumea vrea să facă o faptă bună pentru copiii sărmani. Dar ce se întâmplă după aceea? Ne mulțumim că am dat câteva dulciuri, că am bucurat niște copii, dar odată ce pleacă sărbătorile, pleacă și bunătatea. Uităm să ajutăm.

Sunt mii de familie care nu au din ce trăi. Poate ar fi bine să ne uităm mai mult în jur, să încercăm să facem mai mult bine. Copiii noștri vor vedea un exemplu bun, acei copii vor vedea speranță.

Un 2018 bun să aveți și să fiți darnici. Uneori, gesturile mici duc la lucruri mari.

Facebook Comments
Mă întrebam de multe ori: "Oare voi ști să iubesc alt copil?"
Dorințe pentru anul 2018

3 Comments

 • avatar image

  Poteci de dor

  ian. 02, 2018

  Reply

  Of, şi câţi sunt aşa… dureros de mulţi. Să ai un an plin de bucurie! La mulţi ani!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   ian. 09, 2018

   Reply

   Asa este... La multi ani!

 • avatar image

  Ioana

  ian. 03, 2018

  Reply

  La noi anul asta n-au mai venit nici macar copilasii strazii/tiganeii la colindat si sorcovit… In alti ani da, era exact cum spui tu. Ti-e mila de ei cand ii vezi, n-ai cum sa nu le dai cozonaci si ce mai ai. Nu recomand sa le dati bani, eu am dat o data si am vazut mai tarziu copilul cu o sticla de bautura in mana. Never again!

Lasă un răspuns