Dezvoltare Ioana

Cum este Ioana la un an și o lună?

Ioana a împlinit un an și o lună. Offf… ce mai trece timpul. Nici nu știu dacă mă bucur sau nu. Pe de-o parte o văd cum înflorește, pe de-o parte îmi pare rău că nu mai e bebe. O să îmi fie dor de unele momente.

Ioana la un an și o lună este minunată. Când o văd cum râde și cum se alintă ca o pisicuță, îmi vine să opresc timpul în loc și să nu mă mai satur de moment. Are patru dințișori, incisivii centrali, care se văd destul de bine când râde, pentru că au crescut aproape in totalitate.

Primii pași singură i-a făcut de mult, dar cu toate acestea nu pot spune că merge.

Dacă e lângă un scaun și o chem spre mine vine trei sau patru pași, uneori și mai mult, dar ca să plece singură dintr-o parte în alta preferă mersul de-a bușilea. Merge dacă o cheamă Edy sau dacă e atentă la o jucărie și uită de frică.

Deși cu mersul evoluează greu, cu limbajul stă destul de bine. Spune mama,mami (nani în limba ei), tata, tati, apa (papa), pește (pete sau pepe), papucei (paptei), șosete (paptei), Edy, pa și încă vreo câteva lucruri pe care noi le înțelegem dar nu pot să le traduc aici. De exemplu are un mod ciudat de a spune ochelari.

Știe și poate spune și ea cum face mașina, pisica, broasca și rața. Recunoaște anumite jucării după numele pe care îl folosim noi. Îi place foarte mult de Minnie Mouse și o arată peste tot pe unde o vede (la loc de joacă, parc, în cărți).

Arată ochii, nasul și gura la noi cu degetul și dacă o întreb unde e limba o scoate. Poate arăta mai multe obiecte prin casă (hota, televizorul, perna etc) dacă o întreb despre ele.

Când suntem acasă vrea mult in brațe tocmai datorită fricii de mers. Dacă ajunge lângă cutiile de jucării, se joacă în legea ei, dacă mai e cineva pe aproape. Se cațără pe oriunde reușește și imită ce vede la Edy. Dacă el sare vrea și ea, dacă modelează plastilină vrea și ea, dacă fuge, fuge și ea (susținută, bineînțeles) și tot așa.

Cu mâncarea sunt zile și zile. Dacă Edy ar fi fost mâncăcios, probabil aș fi spus că ea nu prea mănâncă, dar sunt cât de cât mulțumită. I s-a închis și fontanela de curând și deși eram cam stresată că se închide prea repede, mi se pare că evoluează frumos din toate punctele de vedere. E pupăcioasă, alintăroasă, lipicioasă, zambăreață. O iubim tare mult ❤❤.

Pe curând!

Facebook Comments
Cum e micuța mea la un an și două luni?
Aniversarea de un an și tăierea moțului

1 Comment

  • Cum e micuța mea la un an și două luni? - Emoţii de mămică

    mart. 22, 2018

    Reply

    […] făcut mamă de doi. Suntem mândri de ea și încântați de modul în care evoluează. Deși la un an și o lună îi era frică să plece singură prin casă, acum face acest lucru. Ce ușurare pentru […]

Lasă un răspuns