Diverse

De ce mamele își țin copilul în brațe pe partea stângă?

gresesc unii Parinti în brațe pe partea stângă

Îl ținem în uter nouă luni și se creează acea legătură unică. Apoi îl naștem, iar el se ține scai de noi, pentru că suntem sursa lui de încredere, de siguranță. Are nevoie de toată atenția și sprijinul, de mirosul și căldura noastră. Nu știe nici măcar să zâmbească, nu știe să se coordoneze sau să își susțină corpul. Are nevoie doar să fim lângă el și probabil nici nu contează dacă îl ținem în brațe pe partea stângă sau dreaptă.

Ne solicită mult, doar mirosul nostru îl cunoaște. Vrea să simtă că suntem lângă el și noi știm că asta îi face bine. Îl luăm în brațe, fără să ne fie frică de faptul că se va obișnui prea tare acolo. Iubirea nu are limite.

După un timp realizăm că ne e mai ușor să îl ținem în brațe pe partea stângă. Oare de ce?

Am citit că mamele (70-80% dintre ele) au tendința de a ține copilul pe partea stângă pentru că acolo este inima. E ceva ce vine de la sine, dar totuși eu nu cred că acela e motivul. Mamele stângace au tendința de a ține copiii pe partea dreaptă, iar inima e tot în stânga.

Specialiștii au ajuns la concluzia că este vorba de partea dreaptă a creierului care este responsabilă de simțurile olfactiv si auditiv. Ținând copilul în brațe pe partea stângă, emisfera dreaptă a creierului trimite anumite semnale și mamele se pot ocupa mai bine de cerințele celor mici. Așa să fie?

Eu nu cred că ține doar de creier. Sunt sigură că cei care au ajuns la această concluzie au făcut multe studii și decizia lor este de necontestat, însă știindu-mă pe mine și de cum am crescut copiii, cred că mai există factori care au influențat acest obicei.

De ce am început eu să țin copilul în brațe pe partea stângă?

Eu sunt dreptace și bineînțeles că fac toate lucrurile cu dreapta. Odată cu apariția copilului nu puteam să las casa vraiște sau mâncare nefăcută. Nu puteam nici să las copilul să plângă neconsolat. Varianta de mijloc a fost să fac lucrurile cu el în brațe. Amestecam în mâncare cu dreapta, strângeam haine cu dreapta, deschideam geamul cu dreapta, așa că pe el îl țineam pe stânga.

Cu timpul el a crescut și mâna mea s-a „obișnuit” cu greutatea lui, așa că începuse să fie mai ușor de ținut pe acea parte. Acum e la fel și cu al doilea copil. Nici nu îmi mai este la îndemână să țin vreunul pe partea dreaptă, pur și simplu pentru că îmi obosește foarte tare mâna.

Noi, mamele, avem această tendință de a face mai multe lucruri deodată.

Probabil vă știți și voi coborând 3-4 etaje cu copilul, două sacoșe, poșetă și încă vreo două lucruri în mână. Sau poate copil, poșetă, cărucior și geanta cu lucrurile copilului. Fiecare dintre noi se descurcă așa cum poate.

Aș vrea să vă mai întreb: soții voștri fac la fel? În general, barbații, dacă au copilul în brațe, nu mai pot face nimic altceva 😂. Nici să se aplece, nici să se încalțe, să nu mai vorbim de vreo sacoșă în plus. Probabil de aceea ei nu au tendința de a ține copilul înl brațe pe partea stângă.

La voi cum e?

 

Facebook Comments
Iată cum îmi îngreunez copilul
Versuri despre mama - Tu poate nu-ți dai seama ce importantă este mama

No comments

Lasă un răspuns