Dezvoltare Eduard

Primele întâlniri cu prietenii imaginari

Prietenii imaginari

Edy a avut tot timpul imaginație bogată. De la vârsta de doi ani a început să ne spună că el e tot felul de personaje și lucruri. A fost toate felurile de utilaje, de insecte, cifre, plante, litere și cam orice altceva vedea în jur :). De curând au apărut și prietenii imaginari, deci a lărgit aria imaginației :).

Probabil vi se pare ciudat sau amuzant ca un copil să își spună mașină de gunoi, ploșniță sau litera w. Uneori și noi am fost amuzați, uneori a fost dificil (am zis că nu se mai termină odată perioada aceasta), dar cu timpul ne-am obișnuit. Azi a fost balenă, ieri a fost bilă, broscuță și nici nu știu ce mai urmează, dar ne-am resemnat.

Cei care îl cunosc știu deja povestea, cu străinii e mai greu. Dacă e vorba de alți copii e și mai greu, pentru că ei nu înțeleg de ce cineva și-ar spune de exenplu betonieră. Unii nici nu știu ce e aceea.

Prietenii imaginari au aparut de curând

Stăteam cu Edy într-o seară de vorbă. I-am zis povestea, ca de obicei. Nici nu mai știu ce poveste era, pentru că eu de obicei îi inventez pe loc. Când am terminat de povestit și urma să dormim, aud:

– Mami, uite ce am aici! și îmi arată pumnul lui micuț care părea că ține ceva.

M-am uitat, l-am întrebat de vreo două ori unde și tot nu vedeam nimic. El de obicei își pune jucării lângă pernă, să doarmă cu ele, dar de data asta nu era nimic. Am zis că nu văd din cauza întunericului, dar el s-a ridicat în patru labe și zicea că stă așa să nu îl strivească.

Întreb iar după ce să mă uit, că nu văd nimic și îmi arată iar, sub el de data asta:

– E puiul meu mic aici. Uite-l!

Atunci m-am prins. Erau prietenii imaginari care tocmai își făcuseră culcuș în patul nostru. Vorbesc la plural pentru că încă vreo două seri a fost puiul lui mic, apoi s-au înmulțit și acum sunt puii.

Ziua nu prea sunt prezenți. Mai văd că ține uneori mâna încordată ca fetele când își duc geanta pe antebraț și dacă îl întreb de ce, zice că își ține acolo puii cei mici, dar în restul timpului probabil dorm. Nu știu dacă la noi în pat sau în altă parte. Poate pleacă și vin doar seara.

Poate vă întrebați ce fel de pui sunt? M-am întrebat și eu, l-am întrebat și pe el. Bineînțeles că în funcție de ce e el sunt și puii 😂: pui de balenă, pui de bilă, pui de broscuță etc.

Noroc că deja mă resemnasem, că acum nu știu ce mă făceam 😂.

Facebook Comments
Întrebări și răspunsuri la 3 ani și jumătate
Cum este Eduard la doi ani jumătate

No comments

Lasă un răspuns