Sarcina, maternitate si nastere

Cum îl anunți că va fi tătic?

Anunți că va fi tătic

Ce frumoasă e senzația aceea când vezi două linii pe testul de sarcină! E o aglomerare de emoții care te învăluie din toate părțile. Pe unele spre extaz, pe unele spre frică, tristețe sau disperare. Oricum ar fi, părinții sunt doi și nu poți ține secret. Deci… cum îl anunți că va fi tătic?

Sunt printre noi viitoare mămici care nu își pot ține gura mult timp, așa că arată testul sau dau vestea foarte repede. Așa am făcut și eu la primul copil. Aș fi ieșit la geam să strig în gura mare că voi avea bebe. La al doilea am rezistat cateva ore. Am desenat pe o hârtie mama, tata și copilul iar la mămică am desenat și burtică. Fiul meu i-a dat-o tatălui său și el s-a prins din prima :).

Totuși, unele viitoare mămici vor să rămână memorabil momentul în care anunță viitorul tătic despre sarcină. Unele pun testul într-o cutie de cadou, unele filmează momentul, iar unele vor ceva inedit.

Cum poți să îl anunți că va fi tătic?

1. Ai putea cumpăra un obiect personalizat. Poate fi o cană cu un mesaj haios sau cu o familie cu bebeluș. Poate fi un tricou pe care să scrie „voi fi tată!” sau poți purta tu un tricou cu mesaj. Dacă mai ai un copil, cu atât mai bine. Poate purta el tricoul de Big Brother.

2. Dacă îi place foarte mult fotbalul, cumpără-i un tricou cu echipa sa favorită și încă unul în miniatură pentru micuțul viitor microbist. Nu contează dacă va fi fată, pot fi și fetele microbiste 😉.

3. Dacă știi că stă mult în fața laptopului, personalizează-i desktopul cu un mesaj pe care să nu îl uite niciodată.

4. Dacă ai un soț romantic, scrie-i o scrisoare de iubire și lasă-i-o pe frigider dimineața. Lasă vestea la urmă, să fie un pic de suspans.

5. Dacă ai timp la dispoziție, cumpără șampanie și ceva de ronțăit, invită-i pe cei mai apropiați din viața voastră și dă-le vestea tuturor. Poți organiza o petrecere surpriză sau, dacă nu, puteți fi doar voi doi. Asigură-te că nu știu prea mulți vestea înaintea viitorului tătic. S-ar putea să i se pară frustrant să afle „printre ultimii”.

6. Poți comanda un tort cu figurină în formă de bebe sau cu un mesaj de genul „Felicitări, tăticule!”.

7. Un cadou care să conțină primele hăinuțe de bebe, botoșei, suzetă sau ce crezi tu că e potrivit, sigur ar exprima mesajul clar pe care vrei să îl transmiți!

8. Împodobește casa cu tot felul de lucruri. Poze cu voi, bilețele cu mesaje, haine de bebe, baloane și o imagine mare pe care să scrie că va fi tătic.

9. Fă-l curios cu bilețele ascunse în toată casa. Pune primul pe frigider, în baie sau pe filtrul de cafea și scrie „caută sub covor”. Acolo sub covor să fie alt bilet care să îl trimite în dulap și tot așa până găsește testul de sarcină, un mesaj sau chiar pe tine dându-i vestea cea mare.

10. Ai putea să îi pui un răvaș în desert în care să îl anunți că va fi tătic.

Sper că ideile mele te vor ajuta să găsești metoda ideală și că momentul va rămâne unic. Cred că există și alte variante, dar vă las și pe voi să continuați lista.

Pe curând!

Facebook Comments
"Ivona, kilogramul meu de aur" - povestea emoționantă a unei fetițe născută prematur
Nume deosebite de fete în 2018

3 Comments

 • Ce gândește o femeie când află că e însărcinată? - Emoţii de mămică

  apr. 04, 2019

  Reply

  […] 2. Cum să îi spun soțului/ iubitului oare? Spune-i în așa fel încât să nu îl sperii :). Poți alege ceva deosebit ca să îi dai marea veste, de exemplu o cină în oraș, un tricou personalizat sau îi spui pur şi simplu. Eu prefer intimitatea, veștile de acest gen nu cred că se dau de față cu multă lume sau prin mesaje la telefon, dar fiecare are dreptul să aleagă în funcție de felul de a fi. Iată și alte variante pe care le poți folosi. […]

 • avatar image

  Ave

  iun. 02, 2019

  Reply

  Eu vreau sa fac in exploding box pe care sa i-o trimit la birou. :)

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   iun. 07, 2019

   Reply

   Super ideea :)

Lasă un răspuns