Povestiri din viata

Mami, ai încredere în mine!

I-am zis de multe ori lui Edy: „ai încredere în mine!”. Dacă a mers la medic, dacă a mers undeva unde îi era frică, i-am explicat cum va fi, i-am zis ce i se va întâmpla și i-am cerut să aibă încredere în mine. Dacă a făcut ceva ce credea că nu o să îi iasă, l-am încurajat și i-am spus că am încredere în el că va reuși. Cumva, cuvântul acesta, „încredere”, era prezent în viața noastră.

Copiii preiau foarte multe lucruri de la părinți: gesturi, obiceiuri, expresii, comportamente etc. Probabil era de așteptat să îl aud pe Edy cu expresii de acest gen. Nu e prima dată când vorbește ca noi, iar de câteva zile ne cere să avem încredere în el🤣.

*****************

Batea vântul foarte tare, dar nu voiam să stăm în casă. Copiii sunt obișnuiți să iasă și dormiseră deja ceva timp, așa că erau energici și cu chef de văzut lucruri multe.

Am hotărât să mergem la cumpărături și pe drum, în mașină, Edy încerca să ne convingă să mergem în altă parte.

– Unde mergem acum?

– La market.

– Mami, să mergem la gară!

– Astăzi este foarte vânt, iar la gară, pe peron știu că e curent mare. Am hotărât să mergem la market ca să ieșim undeva, dar să nu fie afară.

– Mami, eu vreau la gară. Ai încredere în mine că nu stăm mult!

*****************

Avem în curte o scară pe care mie îmi este frică să urc pentru că face un pic de balans. Nu e periculoasă, soțul meu urcă fără probleme pe ea, dar eu nu am curaj.

Edy voia și el să urce și când a prins ocazia s-a ținut de tatăl lui ca să îl urce și să îl coboare. I-a plăcut, drept urmare că m-a rugat și pe mine să fac asta.

– Mami, hai acolo sus!

– Știu că ție îți place acolo dar mie îmi este frică să urc. Scara balansează.

– Hai, mami!

– Te rog înțelege că nu pot. Îmi este frică să ajung până sus.

– Ai încredere în mine că sunt lângă tine. Hai!

Am avut încredere în el și l-am urcat două scări, iar mulțumirea a fost maximă 😊.

*****************

Cred că este importantă încrederea. Edy știe că nu îl mint și că atunci când îi spun ceva poate avea încredere în mine. A trecut peste multe frici așa și cred că pe viitor ne va ajuta mult.

Am și eu încredere în el. Îl las să facă multe lucruri, îl las să exploreze, pentru că știu că așa învață. Îi dau aripi cât pot de mult.

Tu ai încredere în puiul tău?

Facebook Comments
Excursie cu copiii pe vârful Rarău și Pietrele Doamnei
Sărbătoarea Paștelui 2018

No comments

Lasă un răspuns