Diverse / Produse, cumparaturi, review

Ce medicamente luăm la noi când mergem în concediu cu copiii ?

E frumos și cald afară, au trecut și ploile, așa că e numai bine de mers în concediu cu copiii. Am fost și noi de curând, dar nu ne-am avântat prea departe. Am preferat să mergem la noi în țară, pe litoralul românesc, să încurajăm turismul local. Probabil la anul nu vom mai fi atât de patrioți, pentru că nu am venit super încântați, dar asta e altă poveste care nu are legătură cu subiectul de astăzi. Deci… ce medicamente luăm la noi când mergem în concediu cu copiii?

Noi, mamele, ne simțim un pic mai în siguranță când suntem acasă, nu-i așa? Știm medicii la care putem apela, știm cum e spitalul din zonă, ce farmacii sunt deschise non stop. E mai ușor să acționăm când apare ceva. În concediu, însă, e mai greu. De aceea e important să facem o listă cu cele necesare la plecare.

La noi în țară sunt multe farmacii și sunt semnalizate cu crucea aceea verde luminoasă. Doar dacă suntem în vârf de munte probabil nu găsim vreuna, în rest e plin peste tot. În străinătate, însă, e mai dificil, pentru că există țări în care nu putem cumpăra nimic fără prescripție medicală.

Ar trebui să facem o vizită la medic înainte de concediu

Noi am mers cu copiii la medic înainte de concediu, să fim siguri că totul e ok. Fuseseră răciți amândoi și mă gândeam că mersul la mare îi poate afecta în vreun fel. Oricum, v-am mai zis că eu am devenit mama care merge la medic la primul muc. Așa am considerat că e mai bine pentru ei și cred că a fost o decizie bună. Aș face asta și data viitoare înainte de plecare, măcar până crește și Ioana mai mare.

Medicul pediatru la care mergem de obicei ne-a făcut o listă de medicamente pe care să le avem la noi pentru orice eventualitate. A fost bine că le-am avut, pentru că, fix înainte să ne pornim la drum, Ioana a început cu vărsături și scaune moi, apoi a urmat și Edy.

E important ca înainte să facem lista, să ne gândim ce urmează să facem acolo unde mergem, cât stăm, cum va fi vremea, ce posibilități avem să ajungem la farmacie sau la spital, vârsta copiilor, greutatea și recomandările medicului.

Ce medicamente luăm la noi când mergem în concediu cu copiii?

Mi-aș dori să scriu mai pe larg despre anumite medicamente, însă având în vedere faptul că mulți părinți au ales să își trateze copiii de pe internet, nu voi da denumiri exacte.

Antitermice. E important să avem cu noi siropurile pe care obișnuim să le folosim în caz de febră, dar și supozitoare!

Săruri de rehidratare.

Antidiareice.

Probiotice.

Sirop pentru vărsături. Există și pentru rău de mașină.

Antialergice.

Ser fiziologic sau apă de mare.

Spray pentru nas înfundat. În general se folosește la copii peste 2 ani

Sirop pentru tuse (seacă și productivă). Nubse știe când e nevoie de el.

Spray pentru dureri de gât.

Unguent oftalmic.

Cremă pentru iritații.

Spray pentru arsuri, mai ales dacă mergeți la mare și expuneți copiii la soare.

Spray împotriva insectelor.

Comprese sterile.

Apă oxigenată. În cazul unei răni, se dezinfectează cu apă oxigenată, se aplică rivanol și se pansează.

Rivanol.

Vigantol pentru copii mici.

Cremă de gălbenele. Cred că știți deja că e bună la orice.

Plasturi.

Termometru.

În principiu aceasta ar fi lista potrivită pentru noi. Am văzut că unii părinți mai adaugă și pentru urechi ceva spray, dar noi am considerat că nu e necesar.

Tu cu ce ai completa lista?

Pe curând!

 

Facebook Comments
Termometrul inteligent MyKi Care, disponibil și în România
Încep înscrierile în Taberele Urbane de Programare și Tehnologie de Vară pentru copii, de la Logiscool.ro

No comments

Lasă un răspuns