Diverse

Dă-le și tu șansa la copilărie!

Șansa la copilărie

Îmi este foarte greu, ca părinte, să văd copii cu probleme. Nu îmi pot închipui ce simt ei și nici măcar nu mă pot pune în locul părinților lor. E foarte greu să îi vezi că suferă. Mi-ar plăcea să știu că fiecare copil primește șansa la copilărie, însă câteodată asta se întâmplă doar cu ajutor.

În secția de pediatrie a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București sunt 80 de paturi pentru micii pacienți bolnavi. Tuberculoza e o boală care nu afectează doar adulții! Campania „Șansa la copilărie”  își propune să intervină cu o mână de ajutor și împreună cu voi putem amenaja camera de joacă și sala de așteptare.

Astfel pentru spațiul de joacă (inclusiv saloanele micilor pacienți) puteți dona:

  1. Cărți de povești
  1. Jucării: lego, mașinuțe, păpuși, plușuri etc.
  1. Materiale pentru petrecerea timpului liber: cărți și creioane de colorat, plastilină, bloc de desen, acuarele și pensule, puzzle-uri, cretă colorată etc.
  1. DVD-uri cu desene animate și 4 televizoare pentru copiii care nu se pot mișca prea mult
 1. Orice altceva din aceaste categorie care ar putea să bucure un copil.

În ceea ce privește sala de așteptare (în care copiii au de stat câteva ore pentru investigații) ar fi nevoie de:

  1. Televizor
  1. DVD-player
  1. DVD-uri cu desene animate, documentare pentru copii
  1. Cărți de colorat și creioane colorate
 1. Jocuri de perete (de tipul celor de aici sau de aici)

Copiii internați au vârste cuprinse între 0 și 18 ani!

Persoanele care vor să ajute, dar cărora le este mai la îndemână cu o sumă de bani, o pot face donând în contul Asociației Pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multi-Drog Rezistentă:
RO97 RNCB0721124991480001 deschis la BCR, sucursala Sector 6, București, menționând la felul trnzacției donație pentru copiii de la Marius Nasta. (Asociația are în derulare proiecte și primește donații și pentru pacienți adulți, așa că este important să specificați clar că donați pentru copii). Banii vor fi utilizați pentru a se achiziționa jucării și televizoare.

Campania se derulează în perioada 10 iulie-10 august 2018 și este inițiată de Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă împreună cu Laura de pe Unicornul albastru.

Pentru a vedea, în timp real, modul în care se desfășoară campania, puteți urmări postările și imaginile publicate pe pagina ASPTMR sau pe pagina de Facebook Unicornul albastru. Pe Facebook, veți regăsi imaginile și articolele despre campanie căutând cu hashatg-ul : #Sansalacopilarie.

Cum procedăm dacă dorim să donăm?

Pachetele pot fi trimise prin curier sau pot fi duse personal la sediul Asociației pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă din: Șos. Panduri nr 29, bl P2A, sc. 1, interfon 11, etaj 2, apartament 11, București, sector5. Telefon/Fax – 021/3134363.

Persoană de contact: Bianca Nitoi – 0758279009 (vă rugăm sunați înainte pentru a vă asigura că este cineva la sediu înainte de a veni).

Mi-ar plăcea să văd mulți părinți implicați. Cred că fiecare dintre noi poate găsi câteva cărți sau jucării pentru acești copii.

Dă-le și tu Șansa la copilărie!

Facebook Comments
Protestul din 10 august e degeaba dacă...
Despre mine, din perspectiva copilului meu de 3 ani și 10 luni

No comments

Lasă un răspuns