Mancare, sanatate, retete

Pizza de casă cu blat făcut la mașina de pâine

Pizza de casă

Astăzi vă prezint rețeta de pizza de casă cu blat făcut la mașina de pâine pe care o prepar eu de obicei. Știți că am doi copii mici și că orice minut contează, așa că folosesc tehnologia pentru treburile mai dificile. Nu am timp să frământ aluat, nici nu am răbdare să îl fac să fie elastic așa cum e necesar, de aceea mașina de pâine mă scutește de mult efort. Nu fac foarte des pizza de casă, dar când fac, am pretenția să iasă bună.

Aluatul pe care îl prezint mai jos ajunge pentru două tăvi de aragaz. Nouă, românilor, ne place cantitatea 😂, nu? Pizza cumpărată e delicioasă, dar pizza de casă are ceva mai mult de atât, e specială. În primul rând știi că ai făcut-o tu!

Rețeta pentru blat e cea propusă de Moulinex. Știu sigur că iese perfect de fiecare dată, așa că nu am încercat să o schimb cu nimic.  Dacă faceți blatul la mașina de pâine respectați ordinea de mai jos a ingredientelor, iar dacă nu aveti mașină de pâine puteți frământa la mână.

Ingrediente pentru blat:

– 400 ml apă călduță (nu fierbinte!)

 – 2.5 linguri ulei de măsline

– 2.5 lingurițe sare

– 800 g făină albă

– 2.5 lingurițe drojdie uscată

La mașina de pâine se folosește programul pentru aluat dospit. Scoatem aluatul din mașină, ne dăm cu puțin ulei pe mâini și îl împărțim în două. Întindem foarte bine cu sucitorul până când poate fi pus în tavă. Acolo îl mai aranjăm, fără să ne speriem că e foarte subțire. Vă puteți folosi de un pahar dacă sucitorul nu incape în tavă. Il înțepăm cu o furculiță în câteva locuri, îl lăsăm la crescut și ne ocupăm și de a doua tavă.

Dacă vă place blatul super subțire vă ajunge pentru două tăvi de aragaz și mai rămâne încă puțin pentru o pizza rotundă, dar asta înseamnă să întindeți foarte foarte bine. Puteți face numai pizza rotunde, cred că aluatul ajunge pentru 4 sau chiar 5, depinde ce circumferință doriți.

Cuptorul meu are opțiune să dospească aluat la temperatura de 40 grade. Eu las fiecare tavă timp de 15 minute. Dacă nu aveți această variantă lăsați tăvile în loc cald până vedeți că blatul a crescut un pic.

Pregătim restul ingredientelor (pentru ambele tăvi):

– sos de roșii, pe care îl intind cu lingura pe toată suprafața blatului crescut, înainte de a pune restul ingredientelor.

– 4-5 ciuperci medii champignon albe sau brune (sunt mai gustoase cele brune).

– un ardei gras roșu tăiat felii. Eu iau kapia.

cumpăr aproximativ 350 g carne pe care o tai felii mici si subțiri – prefer carnea afumata, deoarece gustul e mult mai bun – dar nu o pun neapărat pe toată. 

– măsline fără sâmbure, 50 grame.

– ananas, cam 4-5 rondele tăiate bucățele mici.

– mozzarella fresca, un pachet mare de aproximativ 400g. Dau pe răzătoare.

Acestea sunt ingredientele care ne plac nouă foarte mult și credem că sunt ideale pentru o pizza de casă perfectă. Știu că multă lume strâmbă din nas când spun că pun ananas pe pizza, dar încercați o singură dată să vedeți ce bine se îmbină sucul lăsat de ananas cu celelalte ingrediente!

Pregătim pizza de casă pentru cuptor:

Când aluatul a crescut în tavă, punem întâi câteva linguri de suc de roșii și uniformizăm. Apoi punem carnea și celelalte ingrediente deasupra, lăsând la final mozzarella. Apoi băgăm la cuptorul încins la 230 grade pentru 15-20 minute.

Vă las și un video scurt cu pașii de parcurs.

Poftă bună!

 

Facebook Comments
Rețetă simplă și rapidă de pancakes pentru copii
Ioana are din nou alergie. Presupun că la nuci și arahide

No comments

Lasă un răspuns