Produse, cumparaturi, review

Creierul și inteligența emoțională de Daniel Goleman

creierul și inteligența emoțională de daniel goleman

Am făcut de curând comandă de câteva cărți și printre ele s-a numărat și „Creierul și inteligența emoțională” de Daniel Goleman. Am terminat-o deja, pentru că e o carte micuță si ușor de citit. Am dat-o gata de pe-o zi pe alta, chiar și cu copiii și treburile de prin casă.

Drept să vă spun, eu nu am citit recenzii pe internet înainte să o comand. M-a convins titlul și nefiind în librărie, nu am răsfoit-o. Dar iată că am citit-o și am hotărât să scriu câteva rânduri despre ce impresie mi-a lăsat, poate vei dori și tu să o citești la un moment dat.

Parerea mea despre „Creierul și inteligența emoțională” de Daniel Goleman

Prima senzație pe care am avut-o a fost că nu e o carte pentru oricine. E un pic mai rigidă, cu informații despre zonele creierului și studii care au demonstrat anumite teorii. Pe mine nu m-a „prins” de la început, însă pe parcurs am aflat câteva lucruri foarte bune. Cred că ce am citit mă va ajuta să îmi gestionez mai bine furia.

Mi-a plăcut mult un studiu făcut pe maimuțe, despre care aș vrea să vă povestesc și vouă aici.

Cercetătorii care studiau neuronii unor maimuțe dintr-un laborator din Italia, au observat că, atunci când maimuța ridică mâna, se activează un anumit neuron. Într-o zi, când aceasta stătea nemișcată au observat că acel neuron se activează și nu înțelegeau de ce. Ulterior și-au dat seama că un asistent de laborator mâncase în acea zi înghețată.

De fiecare dată când asistentul ridica mâna să ducă înghețata la gură, se activa neuronul maimuței, ca și cum ea ar fi ridicat mâna.

S-a demonstrat astfel că oamenii își conectează emoțional creierul, că dispunem de mulți „neuroni oglindă”. Aceștia activeaza în noi ceea ce vedem în ceilalți: emoții, mișcări, chiar și intențiile lor.

Într-un grup, persoana care e cea mai expresivă emoțional, va transmite tuturor starea sa de spirit. De aceea în anumite momente, la anumite întâlniri, ne putem simți mai bine sau mai rău. Totul ține de neuronii oglindă care „comunică”, fără să vrem și fără să realizăm, cu cei din jur.

Mi s-au părut informații noi și valoroase în această carte și mă bucur că am citit-o. Cred că inteligența emoțională e foarte importantă în viața noastră și având în vedere că e un subiect relativ nou, merită să ne informăm cât mai mult despre el.

Dacă ar fi să spun ce nu mi-a plăcut la cartea „Creierul și inteligența emoțională” de Daniel Goleman, nu cred că ar fi ceva. Mi s-a părut ușor de parcurs, dar probabil că dacă nu eram interesată în mod expres de subiect, aș fi lăsat-o din mână după 10 pagini. Nu am lăsat-o și pe la pagina 40 am simțit că informațiile chiar mă ajută, deci am reușit să o termin.

Tu ai citit cartea „Creierul și inteligența emoțională”? Ce părere ai despre ea? Dacă încă nu ai citit, crezi că o vei face?

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să nu ratezi momentul în care postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook emotiidemamica. Vei fi tot timpul la curent cu noutățile!

Pe curând!

Facebook Comments
Karturi cu pedale pentru copii - ca să îi menținem activi și fericiți
Alimentația copiilor – crucială în dezvoltarea lor corespunzătoare. Recomandări de la Nichiduta.ro

1 Comment

  • Cum sunt eu, acasă, în viața de zi cu zi? - emotiidemamica.ro

    oct. 18, 2018

    Reply

    […] am parcurs de curând cartea “Creierul și inteligența emoțională” de Daniel Goleman (recenzie aici). Una dintre informațiile prețioase pe care le-am găsit în ea era că oamenii își conectează […]

Lasă un răspuns