Povestiri din viata

DIY – Costum legumă (morcov) pentru copii de grădiniță

Costum legumă

Vine Halloween-ul, așa că peste tot se organizează serbare sau carnaval cu costume și măști. La grădinița unde merge fiul meu nu s-a organizat o petrecere, dar doamna educatoare a dorit o paradă a măștilor înainte de vacanță. De aceea, copiii au mers costumați sau măcar cu mască la ochi. Fiindcă e toamna și inițial se dorea o paradă a legumelor, m-am gândit să îi fac eu acasă un costum legumă :).

Am ales ca inspirație morcovul, pentru că e una dintre legumele preferate ale lui Edy. Eu cred că acest costum se poate improviza și pentru orice altă legumă., mai ales pentru ardei și vinete.

Pentru ca să iasă ce vedeți în imagine, aveți nevoie de:

Pentru mască:

  • Două coli groase de hârtie colorată (verde)
  • Lipici
  • O bucată de elastic
  • Foarfecă sau cutter
  • Pix sau creion

Pentru morcov:

  • O bucată de material portocaliu (eu am cumpărat satin)
  • O bucată de hartie creponată
  • Foarfecă
  • Capsator

Cum facem acest costum legumă pentru carnaval?

În primul rând măsurăm copilul. Ne gândim până unde dorim să ajungă vârful morcovului și tăiem coala de hârtie creponată pusă în două. Eu am tăiat cam 28 cm lățime și 50 lungime. A ieșit ca o pelerină după ce am tăiat și zona de la gât.

Ca să nu se desfacă la tăiat puteți capsa marginile și trasa o linie acolo unde vine tăiat! La gât nu trebuie tăiat prea amplu pentru că se lasă pe un umăr dacă e prea tare.

Inițial, eu am făcut morcovul din hârtie creponată, în ideea să fie acela costumul. Când am văzut cât de încântat era Edy și cum fugea prin casă, m-am gândit că nu o să-i reziste la grădiniță câteva ore. De aceea, costumul de hartie creponată a devenit șablonul pentru cel care a fost de fapt.

Am mers la o croitorie și mi l-a surfilat pe margini, ca să arate mai bine. Inițial am vrut să lipesc ochi și gură în față, pe hârtia creponată. Ar fi arătat mult mai bine, dar pe material m-am gândit că pot strica. De aceea nu am pus. Dacă voi rămâneți la varianta de hârtie, nu uitați să puneți ochi și o gură zambăreață.

La un costum legumă în formă de morcov, se potrivește și o mască

Ttebuia să fac și o codiță dacă tot era morcov, așa că masca a fost o variantă bună. Am lipit două foi din acelea mai groase, colorate în verde, ca să nu fie fragilă. Am desenat cu creionul cum vreau să fie „frunzele”, apoi am tăiat cu un cutter. Am măsurat unde să decupez ochii, am făcut loc și pentru nas și în final a ieșit cum o vedeți. Am pus elastic lat în capete și a rezistat foarte bine.

Bineînțeles că sub pelerina portocalie au mers cel mai bine o bluziță portocalie și o pereche de pantaloni negri.

Edy a fost foarte încântat de costum și parada a fost în totalitate pe gustul lui. Cred că pentru petreceri de Halloween cu lilieci, fantome și vrăjitoare nu e potrivit, dar la serbări sau la alte evenimente cum a fost la el la grădiniță e ideal.

Fiecare copil din grupă a avut costumație sau mască și mi s-au părut idei foarte bune. Am văzut printre ei prințesa toamnei, îngeraș, Șopi din desene animate, dovleac, Albă ca zăpada etc. Edy vrea să fie liliac de acum, deci probabil ar trebui să mă apuc și de un costum liliac cât de curând :).

Vouă vă place ideea acestui costum legumă?

Pentru a fi la curent cu tot ce postez va aștept cu like pe pagina de Facebook, bineînțeles dacă nu ați dat deja!

Pe curând!

 

Facebook Comments
Educatoarea lovește copiii. Acționăm sau așteptăm?
"Sărut mâna" - formula de salut a copilăriei

No comments

Lasă un răspuns