Produse, cumparaturi, review

Eu mă bazez pe scaunul auto, nu pe noroc!

Scaun auto pentru copii

Acum vreo trei luni în urmă am avut un accident. Eram în mașină cu copiii, plecam în vacanță, iar un tir ne-a izbit din lateral până ne-a băgat în șanț. Nu am scris despre asta atunci… M-am bucurat că am scăpat, că nu a fost nimeni rănit. Putea fi mai rău. Nu m-am așteptat să ni se întâmple tocmai nouă și probabil nimeni nu se așteaptă când e să o pățească. De aceea, mai bine ne bazăm pe un scaun auto pentru copii, nu pe noroc.

Văd des copii stând în picioare în timpul mersului, între scaune și mi se face pielea de găină. Am văzut multe filmulețe în care săreau prin parbriz în timpul unui accident. Mă gândesc cu groază la un astfel de moment. Nu știu tu, cel care citești aceste rânduri, ce simți, dar vreau să îți pui o singură întrebare: te-ai ierta că nu ai avut mai multă grijă?

Cât sunt mici, e treaba noastră să conștientizăm pericolul și să îi protejăm. Pe parcurs îi antrenăm și pe ei să facă asta. Le explicăm de ce ne punem centurile, de ce ne dorim să fim în siguranță și cât de important este să facem asta. Toți, pentru că și exemplul nostru e o parte din lecție.

Să cumperi un scaun auto pentru copii nu e o modă sau o fiță. Este o masură de siguranță pe care ești obligat să o respecți prin lege. Știu că sunt copii care nu vor să stea în el, dar cu câteva tehnici putem să îi convingem. La noi a ajutat muzica, rutina, jucăria preferată, ceva de ronțăială și răbdarea.

De unde cumpărăm un scaun auto pentru copii? Ce căutam să aibă?

Scaune auto se găsesc peste tot: online, la supemarket, în magazinele cu haine pentru copii. Diferența dintre ele o reprezintă calitatea și caracteristicile. Unii copii nu stau în scaun pentru că acesta nu este confortabil, deci e un criteriu la care chiar e necesar să fim atenți.

Pe kidscare.ro se pune accent pe confort, pe calitate și bineînțeles pe siguranță. Există scaune care se învârt la 360 de grade doar prin apăsarea unui buton! Nu-i așa că evoluăm repede? Cu acest buton poți orienta copilul cu fața sau cu spatele la sensul de mers fără prea mult efort. Scaunul de mai jos are acest sistem:

Scaun auto copii

Ca să vezi dacă e ceea ce te interesează, poți accesa secțiunea scaune auto copii. Materialul rezistent, huse lavabile, șezut realizat din spumă cu memorie sunt doar câteva caracteristicile pe care le apreciez eu la un scaun auto. Designul modern, ergonomic, ușurința cu care se pot face reglajele și calitatea în general ne ajută să alegem mai ușor.

Despre scaunele cu sistem Isofix am numai cuvinte de laudă. Acest sistem e mană cerească, mai ales când folosești scaunul în două mașini sau când știi că trebuie să îl scoți des și să îl pui la loc. Nu numai că te scutește de mult efort, dar știi și că l-ai montat bine de fiecare dată. Siguranța e pe primul loc!

Sper că ți-am fost de ajutor și că vei găsi și tu o variantă perfectă pentru nevoile voastre. Nu te baza pe noroc când e vorba de copii! Scaunul auto salvează vieți!

Facebook Comments
Ce pot învăța copiii și adolescenții la o școală de programare: La Logiscool, odată cu programarea și robotica, aceștia își îmbunătățesc concentrarea și dobândesc competențe de gândire analitică
Cărți ilustrate pentru copii de la Editura Casa

2 Comments

 • avatar image

  Ursachi marinela

  oct. 06, 2018

  Reply

  Am patit o si noi...si nu aveam scaun pot sa spun ca radeam ca nebuna cand am iesit din masina pentru ca am scapat toti cu viata ! Acum avem scaune dar tot negociem cu copii sa stea linistiti in centuri :(

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   oct. 10, 2018

   Reply

   Noi i-am aratat lui Edy filmulete cu accidente pe internet si de atunci niciodata nu a mai zis ca nu sta in scaun. Erau accidente test ca sa vada ce se intampla cand copilul e in scaun si cand e in brate.

Lasă un răspuns