Povestiri din viata

Uleiurile esențiale alungă disconforturile sezonului rece

Uleiurile esențiale

Acest articol este un guest post. Valentina este blogger și a dorit să ne ofere mai multe informații despre uleiurile esențiale:

„Într-o lume în care zilnic suntem expuși la zeci de factori toxici, tot mai mulți oameni se reîntorc către natură pentru răspunsuri și soluții. Iar când în joc sunt sănătatea și starea de bine a familiei noastre, prețuim și mai tare darurile naturii. Știai că uleiurile esențiale sunt folosite încă din antichitate că remediu natural pentru o viață sănătoasă?

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt substanțe lichide, volatile, hidrofobe, de până la 100 de ori mai concentrate decât plantele din care sunt extrase, și care păstrează compușii activi ai acestora. Deoarece doar 2% din producția mondială de uleiuri esențiale are grad terapeutic, ai grijă cum le alegi: compania să aibă control complet asupra întregului process de la sămânța la sigiliu, plantele să fie organice și crescute în soluri indigene, distilarea să fie făcută prin metode naturale (distilare cu abur sau presare la rece), fără aditivi sau solvenți, iar produsul final să nu fie diluat.

De ce mirosurile trezesc amintiri?

Simțul olfactiv este singurul simț fizic uman conectat direct la sistemul limbic. Sunt necesare doar 5 secunde pentru ca un miros să îți trezească amintiri, 20 de secunde ca moleculele uleiurilor esențiale să ajungă la creier, și 20 de minute ca acestea să pătrundă în fiecare celulă a corpului tău să își desfășoare acțiunea terapeutică profundă. Acestea îndruma corpul și mintea să își găsească echilibrul înnăscut.

Cum îi ajută uleiurile esențiale pe cei mici?

– prin susținerea și întărirea sistemului imunitar, dar și a celorlalte sisteme ale corpului

– gestionarea a multor afecțiuni fizice precum: răceli, afecțiuni ale urechii și gâtului, dermatite, eczeme, disfuncții ale aparatului digestiv, infecții fungice, alergii, înțepături de insecte, julituri/arsuri, insomnii, pusee dentare, febră, etc

Cum se utilizează corect uleiurile esențiale?

Pentru copii până la 1-2 ani, folosește cu prudența sau evită următoarele uleiuri: eucalyptus globulus, sălcie himalaiană, maghiran, busuioc, mentă, ienupăr, rozmarin.

Difuzarea la rece este cea mai sigură metodă și poate fi folosită încă de la naștere. Uleiurile se vor difuză în etape de 30-45 de minute, de 2-3 ori pe zi. Iar difuzorul se va amplasa la distanță de copii, într-o zonă bine ventilată.

Pentru aplicarea topică, ține cont de următoarele sfaturi:

-diluează uleiurile esențiale înainte de a le aplică. Pentru copii sub 1 an, pune 1 picătură de ulei essential în 5 ml de ulei vegetal (ex. măsline/cocoș). La copii de peste 2 ani, pentru aplicare pe porțiuni mici de piele și pe o perioadă scurtă, poți dilua 2-3 picături în 5 ml de ulei vegetal

-cea mai bună zonă pentru ei este în tălpi deoarece pielea are tolerantă foarte bună, prin masaj se stimulează și zonele reflexogene, iar mirosul puternic nu va fi deranjant pentru ei.

-alte zone pentru aplicarea topică sunt: abdomen, ceafă, încheieturi, spate, spatele urechii

-inhalarea direct din sticlă poate fi prea puternică pentru bebeluși, de aceea e de evitat

-uleiurile nu se aplică în ureche, în ochi, în nas

Câteva sfaturi despre cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru afecțiuni:

Amestec pentru imunitate: Thives (conține scorțișoară, cuișoare, rozmarin, lemon, eucalipt), Lemon, Tămâie, Oregano, Tea tree

Nas înfundat: RC (conține uleiuri specifice pentru un sistem respirator optim: eucalipturi, mirt, chiparos, mentă, maghiran), Tămâie

Mucozități nazale vâscoase: inhalații la abur cu RC, Lemongrass

Mucozități nazale fluide: Tămâie, Lavandă

Tuse seacă: Tămâie, Cedru, Pin

Tuse productivă: Eucalyptus Radiata, Myrtle, Purification

Bronșită: Cimbru, Thives

Sinuzită: Tămâie, Thives, Oregano, Cimbru

Febră: Lavandă, Mentă, Lemon, Oregano

Otită: Melrose, Purification

Erupții dentare: Copaiba

Cum alegi consultantul potrivit pentru tine?

Am pornit pe acest drum acum aproximativ 1 an și jumătate căutând soluții blânde pentru copiii mei afectați fizic de intrarea în colectivitate a băiețelului. Eram copleșită de suferințele lor și voiam doar să îi văd sănătoși măcar 2 săptămâni legate. Cumva înăuntrul meu știam că trebuie să existe ceva mai departe de zecile de sticluțe de siropuri consumate din farmacii.

Întâmplător am auzit de uleiurile esențiale și am zis că nu am nimic de pierdut. Deși la început eram foarte sceptică, din momentul în care am deschis coletul, m-am îndrăgostit iremediabil. Ușor ușor le-am testat în diferite situații, atât pentru copii dar și pentru adulți, și am văzut ce înseamnă uleiuri de la diferite firme.

M-am oprit la Young Living datorită calității uleiurilor esențiale care derivă din faptul că au fermele proprii, uleiurile lor sunt testate și de alte companii independente specializate, întreg procesul de la sămânță la sigiliu este patentat, iar experiența de peste 25 de ani în cercetare și distilare este impresionantă.

Comanda la Young Living se face direct de la producător, având contul tău.

Contul se face accesând un link pe care ți-l dă cineva. Eu vreau să vorbesc despre acest „cineva” și cât de important este cum îl alegi!

1) „Cineva” devine automat consultantul tău. Adică trebuie să știe foarte bine despre uleiuri și proprietățile fiecăruia în parte, să îți poată spune ce uleiuri și cum să le folosești în anumite situații delicate din viață ta, SĂ TE POATĂ ÎNDRUMA, cel puțin la început de drum.

2) „Cineva” trebuie să aibă la îndemână RESURSE și materiale pe care să le împartă cu ține astfel că tu să devii autonom în cel mai scurt timp posibil. Aromaterapia este pentru toată lumea, însă de obicei, începutul poate fi intimidant.

3) „Cineva” trebuie să aibă DISPONIBILITATEA necesară de a fi lângă tine atunci când tu experimentezi cu uleiurile, când ai o problemă urgentă și ai nevoie de un sfat.

Acestea fiind spuse, dacă și tu crezi că eu sunt acel „Cineva” pentru tine, folosește ID-ul 13071975 la înscriere pe www.youngliving.com

Îți menționez beneficiile de a avea propriul cont:

– Este gratuit și nu te obligă la vreo comandă.

– Ai 24%reducere.

– Poți beneficia de promoțiile lunare cu uleiuri gratuite.

– Vezi toate prețurile și informațiile.

Îmbrățișări aromate,

Valentina

www.mamacuuleiuri.ro

www.facebook.com/mamacuuleiuri

www.instagram.com/mamacuuleiuri

Facebook Comments
E vacanță! Cum a fost prima serbare a lui Edy?
Despre mine, întrebări de la voi

No comments

Lasă un răspuns