Produse, cumparaturi, review

Cărți pentru copii, de citit seara înainte de culcare

Când Edy avea un an și ceva, nu accepta să îi citesc din cărți pentru copii. Începea să plângă sau pur și simplu îmi lua cartea din mână. Această perioadă a ținut destul de mult și pot recunoaște că mă frustra. Mă gândeam că e vina mea, că nu i-am citit din timpul sarcinii, cum auzisem că fac alți părinți și că nu o să îi placă să citească nici atunci când va crește.

Era primul copil, de aceea probabil nu eram convinsă că există tot felul de perioade pe care părinții nu le pot influența. Asta am aflat pe parcurs. Am înțeles că vârsta își spune cuvântul și că e important să am răbdare. Toate vin la timpul lor, așa că nici plăcerea pentru cărți nu a întârziat să apară.

La început am avut din cărți pentru copii mici cu fructe, animale și obiecte. Îi puteam pune întrebări și el recunoștea imaginile de pe paginile cartonate. Apoi a venit perioada revistelor cu planete, plante, corpul uman și altele.

Edy a avut întotdeauna preferințe clare la cărți. Chiar și când am început să îi citesc povești, asculta doar dacă erau pe gustul lui, dacă îl captau. Alegeam împreună ce cumpărăm, ce citim, iar asta a fost bine, pentru că, în scurt timp, cărțile și poveștile au devenit o pasiune. Acum nu ni se par niciodată suficiente cele pe care le avem.

„Noapte bună, omidă mâncăcioasă” de la Editura Cartea Copiilor

Despre Editura Cartea Copiilor am aflat într-o zi de pe Facebook, cred. Am stat și m-am uitat mult pe site-ul lor pentru că mi se părea că au cărți pe care nu le găsești pe oriunde. I-am arătat și lui Edy câteva și era foarte încântat :).

Atenția cea mare i s-a oprit la „Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă„. E o carte recomandată pentru copii de 0-3 ani și el a depășit această perioadă, dar chiar și așa, am vrut să o avem. M-am gândit că și Ioana va trage de carte, pentru că vrea tot ce are Edy, deci era de preferat să fie cartonată.

Cărți pentru copii

Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă” e o carte cu versuri scurte, în care animăluțele pleacă la culcare. Dar e specială, nu e ca toate cărțile. Atunci când o deschid, pe o parte sunt versuri, iar pe cealaltă parte e un buzunar, o clapetă sub care dorm animalele. Iată un filmuleț in care Edy îi „citește” Ioanei. De fapt nu știe să citească încă, dar a învățat pe de rost ce scrie :).

Cartea are imagini frumoase și permite copiilor să învețe unde „locuiesc” animalele, într-un mod inedit. Edy știe deja aceste informații, dar a fost fascinat de clapete. Râde când le desface și e foarte mândru că poate să îi arate și Ioanei. Se laudă și la prieteni cu ea.

„Ghici cât de mult te iubesc”

Desenul animat cu Castănuță cel Mic și cu Căstănuță cel Mare vă este cunoscut? Adică cel cu aceste personaje:

Cărți pentru copii

Noi îi știm de la televizor și stim că, în afară de aventurile drăguțe prin care trec, își spun foarte des că se iubesc. Dar ei vor să măsoare cumva iubirea. Se iubesc cât de mult pot întinde mainile sau tot corpul. Se iubesc până la râu sau dincolo de dealuri. Se iubesc până la lună poate…

Mi se pare o carte potrivită pentru copii peste 3-5 ani și chiar mai mari, de peste 6 ani, care pot vorbi și pot să își însușească acest joculeț al iubirii. Mai exact care pot, de asemeni, să „măsoare” iubirea.

Coperta arată așa:

Cărți pentru copii

Aceste cărți pentru copii sunt grozave de citit ziua, dar mai ales seara înainte de culcare. Pe mine mă duc cu gândul la somn, la liniște, la noapte.

Edy iubește cărțile in acest moment, așa că eu sunt foarte încântată. Nu mă mai întreb dacă o să îi placă să citească atunci când va fi adolescent. Cred că va alege singur ce va face, dar până atunci știu sigur că va fi încântat. Probabil că acesta e și motivul pentru care vom umple, în continuare, dulapurile cu cărți.

Facebook Comments
Când jucăriile din camera copilului nu stau la locul potrivit...
Ce pot învăța copiii și adolescenții la o școală de programare: La Logiscool, odată cu programarea și robotica, aceștia își îmbunătățesc concentrarea și dobândesc competențe de gândire analitică

2 Comments

 • avatar image

  Roxana Trandafir

  ian. 23, 2019

  Reply

  Si eu am de gand sa fac un astfel de post, dar tot il aman, acum cu recomandarile tale l-am pus in agenda,

 • Cărți educative în română și engleză - vârsta 0-5 ani - Emoţii de mămică

  oct. 31, 2019

  Reply

  […] să vă încânte aceste cărți și nu uitați să citiți si despre „Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă” tot de Eric Carle. E cu clapete, tot pentru copii care abia descoperă lumea minunată a […]

Lasă un răspuns