Povestiri din viata / Produse, cumparaturi, review

Când jucăriile din camera copilului nu stau la locul potrivit…

Camera copilului

Mai sunt două ore până la miezul nopții. Am adormit-o pe Ioana și mai lucrez la un articol. Nici dincolo, unde dorm băieții, nu pare să se mai audă gălăgie, semn că și Edy s-a culcat. Au citit povești, au râs și chicotit timp de o oră, dar mâine e zi de grădiniță, așa că e nevoie și de odihnă.

Închid telefonul și mă gândesc să îi dau soțului o întâlnire romantică în altă cameră. Nu e un secret că atunci când apar copiii romantismul vine doar când poți, nu când dorești, așa că, dacă liniștea s-a așezat în casă, mă hotărăsc să văd dacă și el a adormit sau se gândește la același lucru.

Mi-ar prinde bine o „terapie” soț-soție, mai ales că timpul nostru ca și cuplu, nu ca părinți, e limitat. Ne place să stăm îmbrățișați, să facem planuri pentru zilele care urmează, să discutăm despre zilele care au trecut, doar noi și atât.

Mă ridic ușor din pat, să nu cumva să fac vreun zgomot. Ioana adoarme numai la sân, așa că orice foială e riscantă. Cobor încrezătoare pentru că ea doarme bine, ca și cum nu ar avea de gând să se trezească următoarele câteva ore. Mă gândesc că dacă nu a deranjat-o că m-am ridicat, nici nu mai are ce să o trezească.

Parchetul nostru nu scârțâie, așa că mă lansez repejor spre ușă și, prin beznă, când să mă bucur că fac ultimul pas… zdraaaang. Mda… o cutie de jucării pusă fix acolo mi-a stricat tot romantismul. M-am împiedicat în ea și numai ce am auzit o păpușă fredonând „I’m a Barbie girl, in a Barbie world, Life in plastic, it’s fantastic„. Știți cum e să se audă jucării cântând în toiul nopții? Oh, Doamne!

Bineînțeles că trebuie să mă întorc înapoi lângă domnișoara care nu ratează niciun zgomot din apropiere. Sunt ofticată, așa că mi-a trecut de tot. Cine mai poate fi romantic când are nervi? Prefer să deschid iar telefonul și să caut variante de amenajare pentru camera copilului, pentru că problema este de fapt că nu avem suficient spațiu de depozitare pentru jucării. De asta stau cutiile peste tot, de asta e hărmălaie între păpuși și ponei.

Când e vorba de camera copilului, părinții simt că nu găsesc variante optime, nu-i așa?

Nouă ne-a fost dificil să ne gândim cum să îi organizăm spațiul lui Edy în așa fel încât să fie și loc de depozitare, să fie practic dar să rămână și loc pentru joacă. Am făcut zeci de schițe, ne-am uitat pe zeci de site-uri și ne-am făcut o grămadă de liste și de idei.

Ca să nu ne chinuim și cu camera Ioanei, am aflat de curând că un ajutor grozav este motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni FAVI. Practic avem posibilitatea de a vedea mobila de pe multe site-uri de profil într-un singur loc. Mi s-a părut super că există așa ceva.

Camera copilului

Pentru mine, în acest moment, e important să existe în camera Ioanei spații de depozitare pentru jucării. În plus, nu vreau să cumpăr ceva acum când e mai mică și să fie nevoie să schimb după 2-3 ani. Vreau ca mobila să fie potrivită și pentru vârstă mai mare, să nu fie de bebeluș.

Va avea nevoie curând și de un birou la care să facă activități, pentru că timpul trece repede. E nevoie de covor și de un pat în care să doarmă singură (ca eu să îmi recuperez soțul și la somn). Dacă stau bine să ma gândesc, îmi dau seama că e nevoie de mai multe piese de mobilier pentru ca fiecare lucru să aibă locul lui, să nu mai fie cutii lăsate la voia întâmplării.

Camera ei nu e mare, dar o variantă bună de mobilă este aceasta:

Camera copilului

Îmi plac elementele simple dar de efect, îmi place culoarea deschisă și eleganța pe care o dă per total. Zâmbesc pentru că în sfârșit simt că am găsit o variantă bună, iar dacă soțul nu e de acord, mai am și alte variante, de rezervă. Acum trebuie să îi arăt și lui, să ne hotărâm ce facem.

Mi-au trecut nervii, așa că de data asta am grijă să ocolesc cutia cand ies. Soțul nu doarme, a auzit și el cum cânta păpușa prin cutii și era amuzat de situație. Îmi făcut întâi un masaj la spate, pentru că azi am avut multă treabă prin casă și sunt cam amorțită. Discutăm despre camera copilului încă o oră până când luăm o decizie și în final încheiem seara cu zâmbetul pe buze. E tare bine fără griji…

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu tot ce postez te aștept pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Versuri pentru mama - Caracteristicile mamei
Când părinții sunt veseli copiii sunt fericiți

3 Comments

 • avatar image

  Zuzu

  feb. 26, 2019

  Reply

  Da, asa e...timpul sot-sotie e limitat! M-ai amuzat!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   feb. 28, 2019

   Reply

 • În anotimpul rece cumpărăm de pe favi.ro! - emotiidemamica.ro

  oct. 03, 2019

  Reply

  […] Citește și: Când jucăriile din camera copilului nu stau la locul potrivit […]

Lasă un răspuns