Povestiri din viata

Ciocolată raw vegană – rețetă cu doar 4 ingrediente

Ciocolată de casă raw vegană

Cui îi place ciocolata, să ridice mâna sus! Mie îmi place mult de tot și stiu că cea făcută în casă e o alternativă mult mai sănătoasă la ceea ce găsim în comerț. De aceea mi-am propus să vin astăzi cu o rețetă sănătoasă de ciocolată raw vegană. Asta înseamnă că nu folosim lactate și nici nu e nevoie de fierbere. E genul de rețetă care nu necesită cunoștințe gastronomice, iar prepararea nu durează mai mult de 10 minute. Sună bine?

Probabil că, fiind pe un blog unde se vorbește mai mult despre copii, vă întrebați dacă este potrivită și pentru copii. Da, este, dacă folosiți un înlocuitor pentru zahăr, adică miere, sirop de agave sau arțar, iar copilul primește o porție mică.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a prepara această rețetă de ciocolată raw vegană?

Pentru a face și voi această rețetă aveți nevoie de:

100 de grame migdale crude

– 2 linguri pline de pudră de roșcove (karob)

– 6 linguri ulei de cocos topit

– 1 linguriță de îndulcitor (sau mai mult dacă preferați mai dulce). Eu am folosit de această dată zahăr brut, însă puteți adăuga la fel de bine miere sau sirop de agave sau arțar.

– opțional: merișor sau alte fructe uscate.

Ciocolată de casa raw vegană

Toate ingredientele pe care le-am folosit la această rețetă sunt marca SanoVita. Se găsesc atât în magazinele naturiste cât și online. Folosiți și voi voucherul emotiidemamica la orice comandă de produse pe site-ul https://www.sanovita.ro/ până la sfârșitul anului 2019 și beneficiați de 15% reducere!

Cum preparăm această rețetă de ciocolată?

E simplu! Punem migdalele într-un robot de bucătărie sau blender. Le mărunțim cât se poate de bine. Adăugăm apoi pudra de roșcove și amestecăm din nou până se încorporează. La final adăugăm untul de cocos topit (la abur sau la cuptor) împreună cu îndulcitorul și amestecăm.

Pregătim un vas mic ( o forma de silicon sau o caserolă) în care punem bucăți de merișor (opțional). Turnăm deasupra compoziția obținută pe care o uniformizăm. O lăsăm la frigider timp de o oră, ca să se întărească. După ce s-a întărit, se poate servi. Se păstrează la frigider.

Ce gust are această ciocolată?

La început pare puțin amăruie, dar nu e gustul atât de intens ca cel de cacao. Țin minte că acum câțiva ani descoperisem un baton cu proteine pe care îl cumpăram. Îmi plăcea foarte mult la gust și parcă acum am făcut o asociere între ciocolata aceasta și acel baton. Cred că se aseamănă. Ce avea acela în plus erau niște semințe de in care cred că s-ar potrivi perfect și aici.

Sper să încerci și tu această combinație și să revii cu un mesaj în care să îmi spui părerea ta. Iar dacă îți plac și ție produsele Sanovita, nu uita de voucher!

Pe curând!

Dacă îți place să citești articolele mele și vrei să fii la curent cu ceea ce postez, mă poți urmări pe pagina de Facebook.

Facebook Comments
Sărbătorile de Paște 2019
Emoții de mămică înainte de primul an de grădiniță

No comments

Lasă un răspuns