Povestiri din viata

De ziua ta, mămico, în dar ți-am adus inima

Când mă gândesc la 8 martie, mereu fredonez în gând „De ziua ta, mămico, în dar ți-am adus inima/ Și crede-mă mămico, un dar mai frumos nu se putea”. Cred că sunt cele mai cunoscute versuri pentru această sărbătoare. Țin minte că de 8 martie mereu făceam felicitări pentru mama și ea mereu plângea când le primea :). Poate că nu înțelegeam atunci de ce plânge, dar acum știu, pentru că sunt și eu mamă.

Acum câteva zile stăteam în bucatărie la masă. Acolo stăm mereu pentru că e loc de modelat plastilină, de desenat, de pictat etc. Edy lucra în legea lui și deodată a început să cânte: „De ziua ta, mămico…”. Am zâmbit. Mi-am dat seama că la grădiniță exersează de zor repertoriul.

Mi-a cântat cateva zile la rând. Mai avea ceva cu ” Cine mi-a dat viață pe acest pământ, care a fost întâiul cel mai scump cuvânt…” și o poezie. Mi-a zis că pregătesc un fel de serbare pentru mame. Mi s-a părut drăguță ideea.

Știu că pe 8 martie se sărbătorește Ziua Femeii, însă copiii o percep ca fiind Ziua Mamei. S-au pregătit de o activitate împreună cu mamele și cu cântece și poezii pe care ni le-au prezentat zilele trecute. Întâi am făcut împreună un mărțișor și o felicitare, apoi i-am ascultat cântând. A fost frumos și, la fel ca la serbarea de Crăciun, l-am simțit pe Edy altfel decât acasă. Mi s-a părut că i-a plăcut să cânte.

Azi este despre noi, femeile.

Derulând pe foarte repede ultimii ani din viață, pot zâmbi și mă pot bucura. Am multe lucruri de care pot fi mândră, așa că da, sunt o femeie împlinită. Am tot ce îmi trebuie ca să fiu fericită.

La mulți ani și ție și mie și tuturor femeilor din lume! Vă urez să aveți parte de toate împlinirile din lume.

De ziua femeii și în fiecare zi, copiii îmi dăruiesc inima lor, iubirea lor, iar asta înseamnă pentru mine că fac o treabă bună. Nu e nevoie să îmi cânte mereu „De ziua ta, mămico”. Eu văd mereu dragoste în sclipirea ochilor lor și e destul.

Cum o să decurgă ziua de azi?

Am mers cu Edy la grădiniță, pentru că el voia să ofere lalele și să le spună colegelor „o primăvară frumoasă”. Am avut și eu parte de surprize și am primit multe lucruri de la el: o felicitare, o diplomă, o brățară si o prăjitură în formă de inimă la care chiar a muncit. Mi-a zis și două poezii frumoase care mi-au adus stomacul în gât.

După-amiază sper să putem merge la o plimbare lungă, relaxantă și frumoasă în patru. Sper să fie o zi însorită exact așa cum e inima mea acum ❤.

🌷🌷🌷🌷🌷La mulți ani tuturor femeilor!! 🌷🌷🌷🌷🌷 La mulți ani femei minunate care vă faceți timp să citiți aceste rânduri! 🌷🌷🌷🌷🌷

Facebook Comments
Avem copii. Ne mai putem face timp pentru cremă, mască sau machiaj?
De ce sa nu cumperi niciodata un marsupiu neergonomic

2 Comments

 • avatar image

  Adina

  mart. 08, 2019

  Reply

  Si eu fix la aceeasi melodie ma gandesc :) Te pup si te imbratisez, la multi ani!

  • avatar image

   Emoţii de mamică

   mart. 11, 2019

   Reply

Lasă un răspuns